2014. szeptember 1-jén a 24. nevelési évünket kezdtük meg Pápán a Szent Anna Római Katolikus Óvodában. Ünnepi szentmisén vettünk részt szeptember 16-án a Szent Anna templomban, amelyet lelki vezetőnk Salgó Ferenc kanonok plébános celebrált. Az ünnep fényét emelték a gyermekek közös imái, énekei. Szülőkkel, hozzátartozókkal közösen kértünk kegyelmet az új nevelési évre.

Ebben az évben – a hagyományokhoz híven – ismét részt vehettünk a Veszprémi Érsekség meghívására a Szent Gellért-napi rendezvényen. Ünnepi szentmise után került sor a kitüntetett pedagógusok jutalmazására. Nagy örömmel köszöntöttük Soós Gyuláné kolléganőnket, aki a Szent Gellért-díj ezüst fokozatát vehette át. Hisszük és valljuk: Szent Gellért munkássága példaértékű minden ember számára.

“Csupa fény az Isten kertje, alma, körte érik benne…”

Terményekért adtunk hálát 2014. október 24-én a Szent Anna Római Katolikus Óvodában. A terményekkel feldíszített csoportszobák, az udvar és a tornaterem jelezte, hogy ünnepelni készülődünk. A Tücsök csoportosok vásáros játékkal, az óvónők kórus népdalokkal készült az ünnepre. Salgó Ferenc atya áldotta meg az Isten adta termények mellett a kenyeret és a halat, amit jóízűen, közösen fogyasztottunk el. Hálaadó imával, énekkel köszöntünk mindent Mennyei Atyánknak.

“Köszönöm a kenyeret,

Köszönöm az életet.

Köszönöm a madarak énekét,

áldom Istenünk szent nevét.

Ámen”

Szent Márton püspökről emlékeztünk meg novemberben. A Tücsök csoport középső- és nagycsoportos gyermekei a jót tevő katona Istennek tetsző cselekedetét idézték fel dramatikus előadásban. Azután libás játékokkal folytatódott az ünnep. A libazsíros falatok elfogyasztása után a lámpás menet a Szent Anna templomig vonult mondókázással, énekléssel.

Szent Miklós püspök küldöttje érkezett óvodánkba december 5-én. A Szent István Római Katolikus Általános Iskola 4.A osztályosai színvonalas darabbal kedveskedtek óvodánknak. Együtt énekeltük az ismert dalokat. Az előadás után Miklós püspök küldöttje a rajzverseny díjazottjait köszöntötte, majd átadta a jutalmakat. A gyerekeket a csoportszobában várták az ajándékok: mikuláskalács, gyümölcs édesség. Vidáman verseltünk, énekeltünk, ünnepeltünk.

Hoffmann Emma

[simpleviewer gallery_id=”779″]

 

 

Comments are closed.