Világméretű szentségimádás Krisztus király előestéjén

 

 

Krisztus király főünnepének előestéjén, 2019. november 23-án hívnak nemzeteken átívelő szentségimádásra a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alkalmából különböző helyszíneken, de egyetlen napon, együtt imádkozhatunk azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus legyen életünk Alfája és Omegája.

Az előkészületi években a Krisztus király és úrnapja alkalmával megszervezett világméretű szentségimádásokon jellemzően a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legtöbben, de számos további ország csatlakozott a kezdeményezéshez, így például Peruban, Ugandában, az Egyesült Államokban, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban, Kanadában, Új-Zélandon, Ausztráliában is szentségimádásra gyűltek össze a hívek. Sok helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze, és szerveztek közös programot Krisztus ünneplésére.

Az esemény szervezői mindenkit arra kérnek, hogy aki imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a https://corpusdomini.iec2020.hu/ honlapon.

A Veszprémi Főegyházmegye eddig regisztrált helyszínei, illetve a szentségimádás adatai:

Ajka

Ajka-Bakonygyepes

Alsóörs

Alsópáhok

Ácsteszér

Badacsonytomaj

Bakonyjákó

Balatonalmádi

Balatonfüred

Balatonfűzfő

Gyenesdiás, Szent Ilona-kápolna

Gyenesdiás, Havas Boldogasszony-kápolna

Jásd

Keszthely

Nemesapáti

Óbudavár

Pápa, Szent István vértanú-templom (Nagytemplom)

Pápa, Szent Benedek-templom

Sármellék

Sümeg

Szentkirályszabadja

Vaszar

Várpalota

Veszprém, Regina Mundi-templom

Veszprém, Szent Anna-kápolna

Vöröstó

Zirc

A szentségimádási lánc egészen a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig folytatódik, Krisztus király ünnepét követően legközelebb 2020. június 13-án szombaton, úrnapjához kapcsolódva hívjuk a hívőket szentségimádásra.

 

Comments are closed.