Június 10-én tartotta év végi önálló műsorát a Balaton Színházban telt ház előtt a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport, mely a Ranolder János Római Katolikus Iskola keretein belül működik. A műsor első számában 2-8. osztályos lányok – hatvanöten – táncolták a Sárközi karikázót. Őket követték az első osztályosok az Elmentem én Töröcskére c. koreográfiával, majd a 2-8. osztályos fiúk következtek, akik zsebkendővel mutatták meg ügyességüket a Sudridom című táncban.

Miután a kis alsós táncosok is elfoglalták helyüket a nézőtéren, hogy megtekintsék a „nagyok” műsorát, Aradvári Lászlóné, az együttes vezetője osztotta meg gondolatait a nézőkkel. Beszélt a tanév fellépéseiről, a kiegészítő programokról és az előttük álló, június végén induló kéthetes turnéról, mely során 8 táncos két kísérővel utazik az  Egyesült Államokba. Köszönetet mondott azoknak, akik egész évben segítették a csoport munkáját.

Az első részben a Széki-, a Csongrádi- és a Szatmári táncok c. koreográfiák kerültek még bemutatásra. Fellépett citerajátékával egy egykori Tündérrózsa, Mihályik Virág is, aki a napokban szerezte meg diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem citera szakán és végzi tanulmányait a népi ének szakon.

Minden év végi műsor legszomorúbb pillanata a 8. osztályosok búcsúztatója sem maradhatott el, amikor az együttes 6 táncosától köszönt el Böbe néni és kedveskedett nekik egy kis ajándékkal. A 8. osztályosok nevében Leskó Zsolt mondott köszönetet a 8 táncos évért, majd levetítésre került a búcsúzókról készült videó.

A második részben került bemutatásra  „A széttáncolt cipellők” c. táncjáték, melyet Grimm meséje alapján Aradvári László, az est rendező-koreográfusa állított színpadra. Magyarország és Erdély különböző tájegységeiből összeállított koreográfiák elrepítették a nézőket a királyi udvarba és Tündérországba, akik többek között láthatták a király és királyné, a toronyórák, a szakácsok, az udvarhölgyek, a katonák és a három kérő táncát is. A történet végére kiderült, hogy hol táncolták szét éjjelente a királylányok a cipőjüket. És, mint minden mese végén, itt is elnyerte a szegény legény a legkisebb királykisasszony kezét, amit meg is ünnepeltek egy nagy vígassággal.

A műsor záró száma után a nézők vastapssal, felállva jutalmazták a gyerekek kétórás előadását, melynek során több, mint 140 gyerek fordult meg a színpadon és mutatta be a tanév során elsajátított táncokat.

Forrás: http://www.ranolderkeszthely.hu

d3244ddf
c1cf10cc
ad4566ae
0208142c
84d8e210
63cf2782
61daf0fb
3c159bc3
6f7128b7
 

Comments are closed.