Szent István király ünnepén Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek, apostoli kormányzó mutatott be szentmisét a veszprémi Szent Mihály Bazilikában Nagy Károly apátplébánossal és Felker Zsolt káplánnal.

 

 

 

Szent István Király ünnepén, Ajka – Tósokberénden, a Szent István Király templomban bemutatott szentmisét követően körmenetben vonultak a Szent István Király szoborhoz, melynél Rieder András a katolikus iskola igazgatója, és Kothenc János az egyházközség világi elnökhelyettese helyezett el koszorút. Ezt követően a templom melletti téren Szerenka Miklós általános helynök megszentelte az új kenyeret és a bort. A megáldott kenyert Rieder András és Kothenc János szegték meg.

  

 

Badacsonytomajon  a Szent István kápolna búcsúját is ünnepelték, ahol Földi István esperes, plébános mutatott be szentmisét a Badacsony hegy oldalában, csodálatos környezetben, a Szent István kápolna előtt.

 

 

 

 

 

 

Balatonfűzfőn a Jézus Szíve plébánia templomban Laposa Norbert plébános mutatott be szentmisét és áldotta meg az új kenyeret.

 

 

 

 

 

 

Beke Zsolt plébános Tésen mondott búcsúi szentmisét és megszentelte az új kenyeret.

 

 

 

 

 

 

 

A Márkói Plébánia fennállásának első olyan szentmiséjét mutatta be Prímász Gábor Róbert márkói plébános, amiben kenyérszentelésére is sor került.

   

 

Államiságunk évfordulóján Szalontai István atya celebrált szentmisét, majd kenyérszenteléssel vette kezdetét a városi ünnep a Szentlélek Templomban, Hévízen.

 

Tóth Tamás hévízi káplán mutatott be szentmisét és áldotta meg a kenyereket a karmacsi és egregyi ünnepi alkalmakon.

  

 

“Légy áldott, Szent István király!” Ünnepi ökumenikus Istentisztelet és kenyérszentelés volt a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébánia templomban, majd 11 órakor Kulcsár Dávid atya újmisét mutatott be.

 

 

 

 

Nagyesztergáron Fuchs Tibor plébános tartott ünnepi szentmisét, kenyérmegáldással.

 

 

 

Kenyérmegáldás a Szent István napi szentmisén a Regina Mundiban, Veszprémben. A szentmise elején, amelyet Tóth Péter Domonkos prépost atya mutatott be, László Dezső plébános megáldotta az oltár elé helyezett új kenyeret. A szentbeszédet Csermely András állandó diakónus mondta. A szentmise végén Dezső atya és a ministránsok szétosztották a híveknek a megszentelt cipókat.

 

 

 

Comments are closed.