Szent Anna, a Veszprémi Főegyházmegye védőszentjének ünnepén, július 26-án, vasárnap a veszprémi Szent Mihály Bazilikában Szent Anna ereklyéjének jelenlétében mutatott be szentmisét, majd körmenetben áldotta meg vele a jelenlevőket Nagy Károly c. apát, kanonok, a főszékesegyház plébánosa, akivel Felker Zsolt káplán koncelebrált.

Szentbeszédében arról beszélt, Szent Anna példája a mai ember előtt is példaként kell, hogy álljon. A mai gyorsuló tempót felvett életünkben meg kell tudnunk állni, időt kell adni nagyszüleinknek, dédszüleinknek, meg kell tudnunk hallgatni őket, hiszen hatalmas élettapasztalattal rendelkeznek, amivel segíteni tudják életünket. Nem csupán azzal, hogy gyermekeinket, unokáikat rájuk bízzuk, mikor azok betegek, vagy a rohanó munkánk miatt nincs aki vigyázza őket. Igen, szükségünk van rájuk, hiszen példát mutatnak nekünk, ha kell imára kulcsolják kezünket, megmutatják nekünk, hogyan kell szeretnünk, élnünk, dolgoznunk.

Nagy Károly plébános a szentmise végén Szent Anna ereklyéjével körmenetben áldotta meg a jelenlevőket. Végezetül Oberfrank Pál versel, majd Keller Márton egy énekkel örvendeztette meg az összegyűlt hívő közösséget.

 

Comments are closed.