A Veszprémi Érsekség fenntartásában lévő keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola nemrégiben emlékkönyvet jelentetett meg, amelyben visszatekint az elmúlt 15 esztendőre (2004-2019).

Az iskola alapításának 15 éves évfordulója kapcsán tavaly júniusban jubileumi ünnepséget tartottak a színházban és kiállítást rendeztek, most pedig megjelent az összefoglaló emlékkönyv is. Őry Gábor iskolaigazgató elmondta, hogy manapság sajnos egyre kevesebben tartják fontosnak az emlékkönyv készítést és mindent csak digitális eszközökön, online felületeken tárolnak, ám az iskolavezetés szükségszerűnek és kiemelten fontosnak tartja, hogy egy igényes kiadvány formájában – a múlt előtti tisztelgés jegyében – visszaemlékezzenek az iskola jelentős eseményeire, sikereire. Emellett az elballagó diákok számára is szép emlék lehet egy ilyen könyv. A könyvben olvasható többek között Dr. Udvardy György érsek köszöntője, az akkori fenntartó Dr. Márfi Gyula nyugalmazott érsek úr, valamint az iskola korábbi és jelenlegi igazgatóinak visszaemlékezései. Kiemelt helyet kapott az iskola hírnevét öregbítő Tündérrózsa Gyermek Néptánccsoport, külföldi kapcsolatok, az iskola felújítása, illetve az intézményben eddig oktató pedagógusok és tanuló diákok listája, a ballagó osztályok tablói, archív fényképek. Az iskola tanévzáróján minden végzős megkapja az emlékkönyvet, az érdeklődők, volt diákok pedig a kiadvány előállítási költségének befizetésével (1000,-Ft/db) tudják megvásárolni, ezzel a Ranolder Alapítványt támogatva.

A kötetet a Ranolder iskola alapítványa adta ki, a kiadást a Keszthelyi Önkormányzat Emberi Erőforrások Bizottsága támogatta.

Ezután minden tanévben szeretnének kiadni – az adott esztendőt összefoglaló – évkönyvet.  Az intézményvezető tervei között az is szerepel, hogy a Ranolder iskola teljes történetét, anyagát is összegyűjtse. 

 

Comments are closed.