A tavaly alakult, öt lovagrendet tömörítő Kavalier Penta Liga lovagjai idén is az Esterházy-kastélyban gyűltek össze, hogy megbeszéljék tevékenységüket, jövőbeli terveiket.

A németországi Teuton Lovagrendet, a német és magyar tagokkal rendelkező Szent László Lovagrendet, az olaszországi Templomos Lovagrendet, az Ukrajnában tevékenykedő Szent Mihály Lovagrendet, valamint a német Griff Lovagrendet magába foglaló, 2017-ben alakult Kavalier Penta Liga éves lovagavatási szertartását és tanácskozását tartottak Pápán az Esterházy-kastélyban.

Az összejövetel elején a lovagok ünnepélyesen bevonultak a kastélykápolnába, ahol hálaadó szentmisét celebrált a Teuton Lovagrend nagypriorja dr. Mail József apát, plébános és Szijártó László esperes, plébános, a rend priorja. Majd halotti megemlékezés, illetve polgári díjak átadása következett. A lovagavatási szertartáson Klaus Blos, a Teuton Lovagrend nagymestere, a liga vezetője három lengyel férfit ütött lovaggá. A közös ebédet követően zártkörű nagygyűlés és gálaest zárta a napot. A nagygyűlésen megtárgyalták az elmúlt év tevékenységét, illetve az elkövetkezendő feladatokat, a további irányvonalat. A kapcsolattartás céljából évente háromszor találkoznak, az idei évben még két alkalommal Németországban és Ausztriában gyűlnek össze. Az elmúlt egy évet nagyon értékesnek ítélték, a Teuton Lovagrend sok szállítmányt – például élelmiszercsomagokat, ágyakat – hozott hazánkba, jelentős értékben. Az adományok szétosztásában nagy segítségükre vannak a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász önkéntesei, valamint a a Máltai Szeretetszolgálat.

Az egyes lovagokra civil munkájukon túl önként vállalt terhet ró a karitatív tevékenység a mindennapok során. A lovagrendbe egyéves próbaidő, s a szabályzati kritériumoknak történt megfelelést követően kerülhetnek be az érdeklődők.

 

 

 

Comments are closed.