Őszi randevú

2018.11.29., Hírek rovat

 

A Házasság hetéhez kapcsolódó, évek óta minden februárban megrendezett Házasság ünnepe sikerén felbuzdulva döntött úgy a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Munkacsoportja, hogy hagyományteremtő szándékkal újabb találkozási lehetőséget hoz létre házaspárok számára. Bízva abban, hogy az együtt eltöltött este öröme egyrészt mélyíti a férj és feleség közötti szeretetet; másrészt választ ad arra a sokszor felmerülő igényre, hogy a nyári táborokban, lelki napokon, zarándoklatokon, kirándulásokon megismerkedő házaspároknak biztosítsa a kapcsolatok ápolásának esélyét. Az első őszi randevúra 2018. november 18-án került sor a Gizella Hotel konferenciatermében, Veszprémben.

Dr. Fodor János családreferens atya köszöntőjében azt kérte a résztvevőktől, merjenek ismét rácsodálkozni párjukra. Arra, hogy mi is volt az, ami miatt megszerették egymást, és vegyék észre, miként is változott a másik, miként lett még szebbé, még teljesebbé a kapcsolatuk. Rauscher Géza Virágom, virágom című zenés műsorában – többek között – Illés, Fonográf, Republic, Johnny Cash, Eric Clapton, Led Zeppelin számok, valamint népdal motívumok csendültek fel a következő gondolat jegyében: “Szerelmem kertjében/Oly vigyázva jártam/Mindig úgy szerettem/Hogy őt meg ne bántsam”.

Az est folyamán a résztvevők a Tátrai házaspártól, Józseftől és Ritától értesülhettek arról, hogy jövő év elején izgalmas feladatokkal, értékes nyereményekkel újra indul a rendhagyó randevúk internetes játék. Ennek keretében a párok olyan feladatokat kapnak, amelyek teljesítését egy rövid beszámoló megírásával kell igazolniuk, és amelyek elősegítik, hogy több időt fordítsanak egymásra, erősítik kapcsolatukat.

A férjek egy-egy szál vörös rózsával kedveskedtek feleségüknek, majd a vendégek pezsgős koccintása tette igazán ünnepivé a hangulatot. Az őszi randevú meghitt beszélgetéseinek hátteréül Sipos Balázs billentyűs zenéje szolgált. A visszafogottságában és letisztultságában elegáns asztaldíszítést Kovácsné Széplaki Borbála álmodta meg.

A jelenlévő házaspárok mosolya bátorítást ad további hasonló programok szervezéséhez!

1
2
3
4
5
6

Fentieket lejegyezte:

Gerstmár Ferenc és Gerstmárné Takács Beatrix, a rendezvény ötlet- és házigazdái

 

Comments are closed.