A Veszprémi Érsekség Dr. Fodor János vezette Családpasztorációs Munkacsoportja szervezésében idén online formában valósult meg a házaspárok őszi randevúja. A programsorozat eredetileg részben azzal a szándékkal indult, hogy – a Házasság ünnepe mellett – egy újabb alkalmat biztosítson a hasonló értékrendű házaspároknak a találkozásra. Idén a járványhelyzet miatt a másik cél, a házastársi kapcsolat megerősítése került előtérbe.
Élve az Érsekség technikai hátterével és a Szaléziánum biztosította helyszínnel ez alkalommal otthonról tekinthették meg a műsort az érdeklődők 2020. november 15-én. A házigazda Gerstmár házaspár – a Családpasztorációs Munkacsoport tagjai – beköszöntőjében utalt a Veszprémben már kiváló hagyományokkal bíró, a Tátrai házaspár gondozásában működő Rendhagyó randevúkra. A program decemberben indul a Balatonalmádiban a Krizsán házaspár által indított Almádi randival együtt. Keszthelyen januárban kezdődik a Szerelmes kalandtúra. Bőséges, otthonról is megoldható feladatokkal várják a párkapcsolatuk szebbé, erősebbé tételén dolgozni kívánó párokat az egyházmegyében!


(További információ: https://rendhagyorandevuk.hu https://www.facebook.com/almadirandi https://www.facebook.com/szerelmeskeszthely )
A műsort a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpadának tagjai állították össze Lohonyai Zoltán versei alapján, Dalban bujdosó versek címmel. A szerzőn kívül Rábai Zsanett és Felföldi Gábor voltak még az előadók. Emlékeztek arra az alkalomra, amikor 2018-ban nagyjából 50 párral hasonló alkalomra gyűltek össze ünnepelni a házasságot, és szintén ők voltak az előadók.
A szerző, Lohonyai Zoltán így vall önmagáról: a zene, dallam eszköz arra, hogy segítségével megnyíljanak azok a dimenziók, ahonnan szerencsés esetben árad az a „tudás”, amelyből próbálok morzsákat elcsípni és dalszöveg formájában megvalósítani.
A műsorban elhangzott dalok, versek: 1. Jaj ez a szerelem, 2. Hidd már el, 3. Éneked helyett, 4. Nem vagyok az, 5. Parablúz, 6. Éneked helyett, 7. Elfogy a nappal, 8. Kellene már, 9. Csak maradék, 10. Zümmögő levél, 11. Siracusai Madonna, 12. Kannibál, 13. Kezdődik az erotika só, 14. Rómeó, 15. Dj Bobo
A versek a szerelem és a közérzet dalai, megpróbálják a világot, a szerelmet, párkapcsolatot értelmezni, újragondolni, néha ironikusan, néha elandalítóan.
A programot György Adrienn és Fődi Gábor gondozták. A szervezők nevében Gertsmár Ferenc további meghitt, boldog együtt töltött órákat, jó esti beszélgetéseket kívánt a házaspároknak! Kérjük együtt a Mennyei Atya áldását rájuk!
Illetve szeretettel hívjuk a házaspárokat a következő online előadásainkra, melyeknek témája az intimitás a házasságban:

  1. november 20. Házas esték – Előadók: Dr. Gorove László és Kriszta
  2. november 27. Házas esték – Előadó: Portik-Bakai Melinda
    A Veszprémi Érsekség Családpasztorációs Irodája

jaj ez a szerelem

jaj ez a szerelem
mardos ám idebenn
jaj ez a szerelem fáj
kinn meg csak havazik
egészen tavaszig
s a szél ki be járkál

hát így van ez barátom
a lelkem a kabátom
időszú rágta kacat
és ebben a zenében
próbálom ki szépen
ki az ki magára ad

talán egy nő talán egy férfi
régi filmekből titokban néz ki
valaki bele ebbe a szempárba
itt van a lelkem
öltse fel magára

hát így van ez barátom
a lelkem a kabátom
időszú rágta kacat
s itt ez a szerelem
mardos ám idebenn
majd végül magamra hagy 

Comments are closed.