Trenka Zoltánné szociális gondozó-ápoló a Veszprém Főegyházmegyei Karitásznak levelet írt Oroszi községből.
Oroszi egy eldugott település Veszprém megyében, a Somló-hegy mögött. Mikroklímája kiváló, de ugyanez nem mondható el a település ellátottságáról. Sajnos itt se bolt, se posta, de még kocsma sincs. Buszjárat csak reggel-délben és este. Ha valaki elutazik – mondjuk a közeli Noszlopra, akkor is fél napot kell várnia a visszajövő járatra. Ezért a szociális gondozó-ápoló vállalta magára a gyógyszerek kiváltását és a heti kétszeri bevásárlás feladatát is a gondozottak számára. Az idős emberek ellátásához szükséges vérnyomás- és vércukor-mérőt a település nem tudta biztosítani a rászorulók számára, így ezeket kérte a Karitász munkatársaitól. 
A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Szijártó László atya, valamint munkatársai  június közepén adták át ünnepélyes körülmények között a készülékeket, valamint vérvételi zsákokat és elsősegélynyújtó csomagot is a település kultúrházában.
Az ünnepségen köszönetet mondott a Karitász adományáért Trenka Zoltánné szociális gondozó mellett Dániel Ferenc polgármester is.
 
IMG_9367
IMG_9376
IMG_9382
IMG_9396
IMG_9397
IMG_9401

 

 

Comments are closed.