Veszprémben az 1956. november 4-i szovjet megszállás 61. évfordulója alkalmából szerveztek megemlékezéseket.

Az emléknapon idén két helyszínen szervezett megemlékezést a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány. Horváth Balázs emléktáblájánál Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke mondott beszédet.

Ezt követően Brusznyai Árpád emléktáblájánál Sinkovits-Vitay András színművész mondott beszédet, a megemlékezésen közreműködött Varga Miklós énekes, Porga Gyula polgármester koszorút helyezett el az emléktáblánál.

A Szent Mihály Bazilikában szentmisén emlékezett Nagy Károly apát, kanonok, a Bazilika plébánosa, Felker Zsolt káplán, Ebele Ferenc ny. magyarpolányi plébános és dr. Janka Ferenc görögkatolikus parókus az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira.

Károly atya homíliájában  megemlékezett az 1956-os szabadságharcról, amelyben a magyar nép megpróbálta lerázni egy idegen hatalom uralmát.

A szentmise végén Janka Ferenc görögkatolikus parókus is emlékezett. Beszédet mondott a társegyházak képviseletében Niederhoffer Zoltán református lelkész. Isó Zoltán evangélikus lelkész levelét Ovádi Péter önkormányzati képviselő olvasta fel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Comments are closed.