A Veszprémi Főegyházmegye kapcsolattartó: dr. Csernai Balázs atya 06 30 577 5452

Világi munkatárs: Leitner Veronika

Elérhetősége:

e-mail: nek@veszpremiersekseg.hu

telefon: 06 20 217 8972

 

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus – elsőáldozás előjelentkezés

Egy első találkozás valamennyi élethelyzetünkben, kapcsolatunkban kiemelten fontos, az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal történő első személyes találkozás pedig ténylegesen egy életre szól.

Érthető módon valamennyi szülő azt szeretné, hogy ez a találkozó, az elsőáldozás valóban tartalmas, emlékezetes esemény legyen gyermeke számára. Valami, ami erőt ad a nehezebb időszakokban, és bármikor, ha élete során megfárad. A legtöbb gyermek saját plébániai közösségében veszi magához első alkalommal ezt az életre szóló erőforrást. A 2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitómiséjén ez a személyes találkozás egy további, életre szóló élménnyel, a közösség erejének megtapasztalásával egészülhet ki.

Az eucharisztikus kongresszusok kiemelt eseménye a nyitó szentmise részeként megvalósuló elsőáldozás. Ez az életre szóló találkozás az Oltáriszentségben jelen lévő Jézussal egy, Isten kegyelméből összegyűlt nemzetközi közösségben jöhet létre Budapesten, 2020. szeptember 13-án 16 órától a Puskás Ferenc Stadionban, képviselve egyben az egyház egyetemességét és tanúságtevő küldetését. Olyan lehetőség ez, ami egy emberöltő alatt egyszer adódik: akik az 1938-as budapesti kongresszuson részt vettek, egész életükben meghatározó élményként adták tovább emlékeiket a családjuknak.

Nem kétséges, hogy minden szülő örömmel ajándékozná meg gyermekét egy ilyen élménnyel, hogy a világkongresszusra napok, hetek, évek, vagy évtizedek múltán visszatekintő fiatalban ne az elszalasztott lehetőség képe, hanem egy megismételhetetlen, nemzetközi közösségben megélt találkozás szeretetteljes emléke merüljön fel, valahányszor elsőáldozására gondol.

Az esemény kapcsán ugyanakkor számtalan kérdés felmerülhet: Kik vehetnek részt a szentmisén? Hány kísérője lehet egy elsőáldozónak? Milyen messze lesznek a gyerekek a szüleiktől? Hogyan tudunk majd eljutni a stadionba? Mi lesz, ha esik az eső? Szeretnénk, ha minden szülő nyugodt szívvel engedné, illetve kísérné gyermekét erre a nagyszabású lelki kalandra, ezért a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága összeállított egy, a leggyakoribb kérdésekből és az azokra adott válaszokból álló listát, mely a kongresszus honlapján érhető el:

NYITÓ SZENTMISE ELSŐÁLDOZÁSSAL – 70 kérdés, 70 válasz

https://www.iec2020.hu/hu/nyito-szentmise-elsoaldozassal

A Titkárság örömmel fogad valamennyi további kérdést a titkarsag@iec2020.hu e-mail címen.

Az elsőáldozás és a nyitó szentmise megszervezéséhez szükséges, hogy a szervezők fel tudják mérni a várható résztvevői létszámot, ezért kérjük, hogy előregisztráció keretében 2019. május 20-ig jelentkezzenek plébánosuknál azok, akik elsőáldozáshoz kívánnak járulni. Természetesen később is lesz lehetőség jelentkezni, a regisztráció folyamatos, nem zárul le májusban.

 

Építs velünk hajót, bonts velünk vitorlát!

50 órás szentségimádási hétvége a Balatonnál

Közös vízre szállás Jézussal – erre kínál lehetőséget a BALAKAT, a balatonfűzfői Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvége, ahol egy 50 órás szentségimádás részeként az Oltáriszentségben találkozhatsz Krisztussal, és megépítheted azt a hajót, mellyel biztonságban vághatsz neki az élet viharainak. A BALAKAT – Balatoni Katolikus Találkozó – egy olyan hétvége, amelyet Krisztust keresve, mégis az Ő jelenlétében tölthetsz el, de hozzásegít Bódi Mária Magdolna életútja és vértanúsága történetének megismeréséhez is.

A Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégét szervező fiatalok szeretettel hívnak és várnak 2019. június 28. és 30. között, a Balatonfűzfői Jézus Szíve Plébánián megszervezett ingyenes nyári hétvégére, ahol a folyamatos szentségimádás mellett hajnali áhítatok, imák, műhelyfoglalkozások, beszélgetések és Fábry Kornél atya, Béri László Renátó kármelita szerzetes, valamint Versegi Beáta Mária, a Nyolc Boldogság Közösség szerzetesnővérének előadása várja a résztvevőket.

Az Úr mindannyiunk számára valami csodálatossal készül, legyen az akár családos, akár szerzetesi, papi hivatás, akár egy feltűnés nélküli, Istennek szentelt élet. Ezért a hétvégén résztvevők házaspárokkal, papokkal és szerzetesekkel találkozhatnak, akik hitelesen és közvetlenül tudnak mesélni élettörténetükről. Bódi Mária Magdolna példája pedig arra tanít valamennyiünket, hogyan lehet az Úr útját követni, ha a körülmények nem úgy alakulnak, ahogyan mi szeretnénk. A szentségimádási hétvégén a közösség, illetve a személyes kapcsolatok ereje, így a közös kikapcsolódási lehetőségek, és a környezetbarát szempontok is nagy hangsúlyt kapnak.

A hétvégére kedvezményes szálláslehetőséget és ellátást igényelni a 16 és 35 év közötti fiataloknak nyílik lehetősége. Ugyanakkor örömmel látják valamennyi korosztály képviselőit, akiket ugyancsak kérnek az ingyenes előadásokra és szentségimádásra történő előzetes regisztrációra. Adományoddal támogathatod is a hétvége lebonyolítását, valamint a jövedelemmel még nem rendelkező fiatalok részvételét.

A közös vitorlabontáshoz hozzásegítő Bódi Mária Magdolna Szentségimádási Hétvégéről, a regisztrációról és az adományozási lehetőségekről további információkat a www.balakat.hu honlapon találsz. A legfrissebb széljelentéseket keressétek Facebook-on és Instagram-on!

Gyere el, építs velünk hajót, bonts velünk vitorlát!

 

 

Comments are closed.