A farsangi forgatagban nem szívesen gondolunk a közeledő komor böjti napokra.

A szomorúságnál jobban szeretjük a vidámságot, mert lényünk mélyén érezzük, hogy örömre teremtettünk. Ám a böjt csak látszólag ünneprontó. Ez az időszak elsősorban arra való, hogy megkeressük, megtaláljuk és megéljük az igazán mély örömöt, hogy teljes szívvel tudjuk ünnepelni az Élet győzelmét.

Ebben nyújt segítséget a hamvazószerdán kezdődő hétköznapok lelkigyakorlata. A hamvazószerdai majd a vasárnapi evangéliumok alapján minden nap megjelenik egy kis elmélkedés, amely összekapcsolja hétköznapjainkat az Eucharisztiában köztünk élő Krisztussal, aki minden élet és öröm forrása. Az elmélkedések a Veszprémi Érsekség honlapján és Facebook-oldalán lesznek elérhetők, valamint emailben is kiküldjük annak, aki igényli.

Már most örülhetünk ennek a kegyelmi időszaknak, amikor (újra) felfedezhetjük Krisztusban örömünk és békességünk forrását.

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülést a Veszprémi Főegyházmegyében dr. Csernai Balázs atya segíti. Nagyböjti elmélkedéseivel Balázs atya a lelki megújulás útjára hív meg bennünket. Csatlakozzunk minél többen! Ha szeretné naponta kézhez kapni az elmélkedéseket, jelentkezzen az alábbi linken.

 [newsletter]

 

Comments are closed.