Szombaton délután dr. Pákozdi István atya megáldotta a felújított Magyarok Nagyasszony templomot Alsónemesapátiban. A három évtizede épült Isten háza megszépült a templombúcsúra. A munkálatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma 3.400.000,- Ft-tal (pályázati azonosító: EGYH-KCP-18P-0052) támogatta. a hívek adományokkal járultak hozzá a szükséges állagmegóvás elvégzéséhez.

Csaba atya köszönetet mondott a templomépítést felvállaló, megszervező, irányító Sömenek István atyának, az adományozó híveknek, a két kezük munkájával segédkezőknek, s a sok imádkozó embernek. Kifejezte háláját mindenkinek, aki a mai napig ápolja, szépíti e helyet. Isten háza továbbra is vár mindenkit, hogy itt megpihenjen, hitben erősödjön, imádkozzon, énekeljen, fohászkodjon vagy hálát adjon.
István atya beszédében kiemelte, hogy az evangélium a hitről szól. Az igaz hitet Jézus „Péter sziklájára” épülő egyházhoz kötötte. Nagy otthon számunkra a templom. Szentmisén való részvétellel, imádságon keresztül fejezzük ki hitünket. Itt összejövünk, együtt éneklünk és mondjuk: Hiszek az egy Istenben… Ahol emberek élnek szükség van Isten házára. Ne csak egyedül, hanem közösségben is éljük meg hitünket; hétköznap, vasárnap, ahogy Isten is jelen van mindennap a mi életünkben.
Most pedig Magyarok Nagyasszony ünnepén hálát adunk és fohászkodunk: Mária, jó anyánk, kérünk, hogy nézz le ránk!

Póczakné Simon Rózsa

 

IMG_5720
IMG_5629
IMG_5611
IMG_5596
IMG_5573
 

Comments are closed.