„Magdolna” címmel film készül a vértanú halált halt szent életű munkáslányról, Bódi Mária Magdolnáról. A játékfilmet veszprémi és Balaton-felvidéki összefogással nyáron kezdi forgatni a SzeretFilm Stúdió.

Buvári Tamás rendező, producer a Szaléziánumban április 20-án sajtóreggelin jelentette be következő filmtervét.

A 90-100 percesre tervezett film Magdi életén keresztül a szeretetről és a szolidaritásról szól majd, elsősorban azt az értékrendet szeretnék közvetíteni, amit Magdi képviselt. A Magdolna főszereplőiről még nem született döntés: egy kislány és egyhuszonéves színésznő fogják játszani, a többi szereplő között pedig megemlíteném Pap Líviát, Turós-Máté Kingát, Derzsi Jánost, Máté P. Gábort, Trokán Annát, Danis Lídiát, és persze ezúttal is több civil szerepel majd a filmben. A Magdolna nem életrajzi film lesz, inkább Magdi hitére, nehéz helyzetben a hite mellett való kiállására és arra fogunk fókuszálni, hogy tragédiája bele volt kódolva az életébe – fogalmazott Buvári Tamás producer.

Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa pályázat előkészítésében részt vevő művészeti tanács elnöke hangsúlyozta az Európa Kulturális Fővárosa-projekt egyik célja a helyi emlékezett elfeledett, vagy feledésbe merülő kultúrkincsének felkutatása, amelyhez jól illeszkedik ez a filmterv.

A játékfilm nagykövete, Pap Lívia színész arról beszélt, hogy Bódi Mária Magdolna hite, alázata, szeretete példaértékű. Anyaként azt is szeretné közvetíteni, hogy jó lenne, ha a világban nem lenne erőszak, a lányának nem kellene azt megtapasztalni.

A játékfilm írója, rendezője Buvári Tamás Magyar Filmszemle-díjas filmrendező, a 2017-ben bemutatott Szeretföld rendezője. A “Magdolna” jövő nyáron kerülhet bemutatásra.

 

Comments are closed.