Lelki és információs alkalmak

 

Csernai Balázs atya és Leitner Veronika az egyházmegye valamennyi plébániáján, iskolájában, közösségében stb. előzetes egyeztetés alapján örömmel tart a NEK-hez kapcsolódó lelki alkalmat, ahol lehetőség nyílik az eucharisztiával kapcsolatos előadásra, közös imádkozásra és az Oltáriszentségről való gondolkodásra, a személyes és a közösségi hit elmélyítésére, csendes és vezetett szentségimádásra. Az alkalom szentmisével zárulhat, igény esetén a NEK-kel kapcsolatos információs alkalommal is kiegészülhet. A lelki alkalmakon így – a helyi közösség igényeihez, adottságaihoz igazodva – megközelítőleg 2–4 órás időtartamú programra számíthatnak a résztvevők.

Ezen felül meghívhatók, hogy az egyházmegye bármely plébániáján, iskolájában, közösségében stb. a NEK és az országos elsőáldozás legaktuálisabb információit bemutató információs alkalmat tartsanak. A körülbelül 30–45 perces ismertető után a híveknek, érdeklődőknek, szülőknek alkalma nyílik kérdéseiket feltenni, valamint a lehetőségekre, információkra és a megoldásokra közösen rátekinteni, hogy ezek birtokában dönthessenek a kongresszus bármely programján való részvételről.

Mind a lelki, mind az információs alkalmak megtartását előzetes megkeresés esetén – a helyi főtisztelendő atyával is egyeztetve – az egyházmegye bármely plébániáján, iskolájában, közösségében tudjuk vállalni. Egy-egy alkalomra több plébánia, iskola, közösség tagjai, érdeklődői is meghívhatók, megszervezhetők. Lelki, illetve információs alkalmak az alábbi elérhetőségeken foglalhatók:

Leitner Veronika: 06 20 217 8972

nek@veszpremiersekseg.hu

 

Comments are closed.