Az Idei éveben a tapolcai Nagyboldogasszony Katolikus általános iskolában segített a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász.
Az adományokat Szíjártó László a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, Földi István esperes, valamint Rohály János iskolaigazgató adta át augusztus végén az iskolában összegyűlt családoknak.

– A Magyar Katolikus Karitásznak van egy iskolakezdési programja, a Legyen öröm az iskolakezdés, ahol megpróbálunk hozzájárulni a könnyebb tanévkezdéshez, így segítve a diákokat, családjukat. A Katolikus Karitász országosan húszmillió forint értékben négyezer családot tud támogatni, gyermekenként ötezer forintos Erzsébet utalványt tudunk adni, amiből tanszereket és ruhákat lehet vásárolni. Emellett még egy tartós élelmiszerből álló csomaggal szeretnénk a családok segítségére lenni – mondta Szíjártó László esperes, a Főegyházmegyei Karitász igazgatója.
Tapolcán tizenegy család kapott iskolakezdési támogatást, akik az igazgató és a pedagógusok szerint a legjobban megérdemelték, leginkább rászorulnak.

A veszprémi egyházmegyei Karitász alapítvány csoportjait közel 850 ezer forinttal támogatja. A csoportok ebből az összegből támogatják a nagycsaládosokat, rászorulókat. Több karitász csoport gyűjt adományokat, ruhákat, felajánlott pénzösszegeket.

 

1
2
3
4
5
6
 

Comments are closed.