Követendő példa

2019.08.12., Hírek rovat

Márfi Gyula érsek atya áldotta meg Bódi Mária Magdolna mellszobrát, melyet Túri Török Tibor szobrászművész ajándékozott a nemrég nyugdíjba vonult veszprémi érseknek. Az alkotás az érseki palota főlépcsősorának fordulójában kapott helyet, valamennyi látogatót emlékeztetve rá, hogy bárki képes saját élethelyzetében elindulni a krisztusi élet felé.

A vértanúhalált halt fiatal litéri lány olyan példa lehet, melyet saját életükben is követni tudunk, mondta el Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek, apostoli kormányzó a szobor megáldása alkalmából az érseki palotában augusztus 8-án. Hozzátette, különleges isteni kegyelemnek tulajdonítható, hogy Bódi Mária Magdolna már gyerekkorától fogva igen komolyan vette és buzgón gyakorolta a vallást.

A huszonnégy éves vértanú alakját Túri Török Tibor formázta meg spanyol kerámiából, közel egy hónap alatt. A mellszobrot a szobrászművész a nemrég nyugdíjba vonult veszprémi érseknek ajándékozta. Az alkotó az ünnepélyes alkalom kapcsán elmondta, nagy öröm volt számára egy ilyen pozitív személyiséget megformázni.

A vértanúhalált halt litéri munkáslány mellszobra is különleges ékessége mostantól az Érseki Palota főlépcsőjének.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Comments are closed.