Követendő példa

2019.08.12., Hírek rovat

Márfi Gyula érsek atya áldotta meg Bódi Mária Magdolna mellszobrát, melyet Túri Török Tibor szobrászművész ajándékozott a nemrég nyugdíjba vonult veszprémi érseknek. Az alkotás az érseki palota főlépcsősorának fordulójában kapott helyet, valamennyi látogatót emlékeztetve rá, hogy bárki képes saját élethelyzetében elindulni a krisztusi élet felé.

A vértanúhalált halt fiatal litéri lány olyan példa lehet, melyet saját életükben is követni tudunk, mondta el Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek, apostoli kormányzó a szobor megáldása alkalmából az érseki palotában augusztus 8-án. Hozzátette, különleges isteni kegyelemnek tulajdonítható, hogy Bódi Mária Magdolna már gyerekkorától fogva igen komolyan vette és buzgón gyakorolta a vallást.

A huszonnégy éves vértanú alakját Túri Török Tibor formázta meg spanyol kerámiából, közel egy hónap alatt. A mellszobrot a szobrászművész a nemrég nyugdíjba vonult veszprémi érseknek ajándékozta. Az alkotó az ünnepélyes alkalom kapcsán elmondta, nagy öröm volt számára egy ilyen pozitív személyiséget megformázni.

A vértanúhalált halt litéri munkáslány mellszobra is különleges ékessége mostantól az Érseki Palota főlépcsőjének.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tagged with:
 

Comments are closed.