Fülöp Krisztina munkáiból nyílt kiállítás Kávé – festmények címmel augusztus 10-én a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

A megnyitón Pálfalviné Ősze Judit igazgató köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozta, büszke arra, hogy a Szaléziánumnak fontos szerepe van a helyi művészek támogatásában, gyakran ad lehetőséget fiatal tehetségek bemutatkozására, de rendszeresen szerepelnek a kiállító teremben országos hírű művészek alkotásai is.

A tárlatot Rudi Péter bakonyjákói plébános nyitotta meg, aki az alkotóról elmondta: nyitottsággal, tanulni vágyással, reménnyel telve tekint a jövőbe a grafikai és festészeti egyetemi tanulmányait Szombathelyen végző, bakonyjákói fiatal művész.

Fülöp Krisztina bakonyjákói festőművész hallgató, az Eötvös Lóránt Tudományegyetem szombathelyi kihelyezett festő- grafikus szakán tanul, szeptemberben lesz harmadéves. Középiskolájában, a Pápai Közgazdasági Szakgimnáziumban jött rá, nem vonzza a számok világa, művészként képzeli el életét. Idén ez a harmadik önálló kiállítása. Első tárlata Pápán volt januárban, tavasszal egykori iskolájában voltak kiállítva munkái, májusban pedig egy csoportos kiállítás is létrejött, de Bakonyjákón és Szombathelyen is volt kiállítása. Egy ciprusi művész hatására készítette el a kávé-festményeket. Ezeken kívül olaj, akril és akvarell festmények is láthatók a tárlaton. Születése óta Bakonyjákón él, nagyon szeret a szabadban festeni. Munkáinak többsége pasztellel készül, de sokat fest akrillal és akvarellel is, papírra és vászonra egyaránt.

 

IMG_6879
IMG_6881
IMG_6889
IMG_6887
IMG_6886
IMG_6896
IMG_6892
 

Comments are closed.