52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Budapest

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) alapvető célja, hogy elmélyítse és tudatosítsa a katolikus hívekben, hogy az egyház életének forrása és csúcsa az eucharisztia. A NEK feladata ezért, hogy az eucharisztiára mind a készület időszakában, mind pedig a kongresszus egy hete során rávilágítson, azt kutassa és bemutassa.

A NEK célja továbbá a katolikus hívek hitbeli, tudásbeli, hitvédelmi megerősítése, hogy egyéni és plébánia szinten, még elkötelezettebben belegyökerezve a katolikus hagyományba, hitvalló keresztényekként éljék életüket, és megújult missziós lelkülettel adják tovább az örömhírt a világnak. A megújult, és hitükben megerősödött hívek segítségével szolgálja a NEK a plébániák megújulását.

A 2020-as budapesti kongresszus liturgikus események, plébániai, kulturális, családi és közösségi programok révén szeretné az Oltáriszentségben köztünk lakó Krisztust megdicsőíteni, ünnepelni, bemutatni és közel hozni minden jó szándékú emberhez.

Az Oltáriszentségnek ezen ünnepére, a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való regisztrációs felület 2019. szeptember 13-án nyílt meg, így ekkor a kongresszus valamennyi, előzetes regisztrációt igénylő programjára lehetővé vált a jelentkezés.

A regisztráció menetéről, a programokról és a szálláslehetőségekről a legfontosabb információk a https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio oldalon találhatók meg, de ezeken túl a NEK Általános Titkársága örömmel fogad valamennyi további kérdést a registration@iec2020.hu e-mail címen.

Javasoljuk, hogy mindazok, akik a kongresszusi programokon szeretnének részt venni, mihamarabb, lehetőleg 2019 év végéig végezzék el az egyéni regisztrációt, valamint csoportos jelentkezés esetén jelezzék az alakuló (plébániai, ifjúsági, családi, közösségi stb.) csoport vezetője felé részvételi szándékukat. Természetesen később is lesz lehetőség jelentkezni, a regisztráció folyamatos, ekkor még nem zárul le, ám a gördülékenyebb szervezhetőség érdekében célszerű a jelentkezést minél hamarabb elvégezni.

 

 

 

Comments are closed.