2017. február utolsó napján tartottuk a zirci esperesi kerület hitoktatóinak tavaszi rekollekcióját. A kerület hitoktatói –atyák és civilek- teljes létszámban megjelentek. A napot imádsággal kezdtük, melyet Lőrinc atya vezetett. Imádkoztunk a ránk bízottakért, munkánkért és magunkért: „Mennyei Atyánk! Szent Fiad mondta: senki sem jön Hozzá, hacsak Te nem vonzod magadhoz őket. Adj diákjainknak nyitott szívet-lelket, türelmet, figyelmet, életadó igazságaidra való rácsodálkozást. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.”

Ezután mindenki értékelte a „Bellarmin” elektronikusnapló rendszert. Mindenki meg tanulta alkalmazni a virtuális naplót, amely sok papír alapú tehertől szabadítja meg hitoktatót.

Felker Zsolt atya, XVI. Benedek és Ferenc pápa Mária tiszteletéről tartott elmélkedést, majd a lengyelországi pálosok kérését tolmácsolta: a czestochowa-i Szűzanya megkoronázásának 300. évfordulójára készülve, mi is vegyünk részt a „Mária élő koronája” imamozgalomban. Erről itt olvashatsz: http://www.palosrend.hu/aktualis/625-maria-elo-koronaja-uj

Majd megtárgyaltuk, átbeszéltük az elsőáldozásra és a bérmálásra való felkészítés örömeit és nehézségeit. Egy finom ebéd után még folytattuk a beszélgetést, majd Zsolt atya áldásával útnak indultunk.

 

Comments are closed.