A Veszprémi Főegyházmegyében évről-évre megrendezik a hitoktatók lelkigyakorlatát, amelyet idén június 2. és 4. között tartottak a Boldog Gizella Szemináriumban.

A Főegyházmegye hitoktatói számára mindig fontos a júniusi lelkigyakorlat, hiszen ilyenkor van lehetőségük a gyakorlati kérdéseket megbeszélni, a pedagógiai módszereket egyeztetni és ekkor vitatják meg közös ügyeiket és vesznek részt érdekes előadásokon. Az idei előadásokat Serfőző Levente oktatási püspöki helynök, kateketikai és ifjúsági referens, főiskolai oktató, a szegedi Szent Gellért Szeminárium prefektusa vezette. Idén több, mint ötvenen gyűltek össze a főegyházmegye számos településéről. A szakmai kérdések megtárgyalása mellett a lelkigyakorlat legfontosabb célja lelki töltekezést adni a részvevőknek. A tanév végére nemcsak a gyerekek, hanem a hitoktatók is elfáradnak, a lelkigyakorlat alatt van lehetőségük “kikapcsolódni” a hétköznapi teendőkből.

A lelkigyakorlatot kezdetén és zárásaként Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét Felker Zsolt atyával, a Főegyházmegye hitoktatási referensével és Serfőző Leventével.

IMG_6207
IMG_6209
IMG_6211
IMG_6214
IMG_6226
IMG_6228
IMG_6229
 

Comments are closed.