Zarándokok szentmiséje

Rómában, a „Falakon kívüli” Szent Pál-bazilikában tartottak szentmisét a Nemzetközi Ministránszarándoklatra érkező magyar ajkú ministránsoknak.

A Veszprémi Főegyházmegye mintegy hatvan ministránsa is részt vesz Rómában a Nemzetközi Ministránstalálkozón, ahol nemcsak felfedezik az örök várost, a Vatikánt, hanem találkozhatnak a Szentatyával is.

Igazán lélekemelő program volt a „Falakon kívüli” Szent Pál-bazilikában megtartott szentmise is, amelyen csak a találkozó magyar ajkú ministránsai vettek részt. Már maga a helyszín is különleges volt, hiszen ez a templom a Vatikán területén kívül esik, Róma második legnagyobb temploma, s a hagyomány szerint azon a helyen áll, ahol Pál apostolt eltemették.

A liturgiát Martos Balázs Levente segédpüspök celebrálta, aki párhuzamot vont a napokban ünnepelt Szent Ignác és Szent Brigitta élete és tevékenysége közt és példájukkal lelkesítette a ministránsokat.

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás