Visegrádon táboroztak a gyerekek

Az egyházmegye fontosnak tartja, hogy fiataljaink a nyári időben is értékesen, hasznosan töltsék idejüket, új barátokra tegyenek szert és hitéletükben is gazdagodjanak. Ezért egy belső pályázatnak köszönhetően tudott megvalósulni a badacsonytomaji tábor is.

Az idén is szép számmal (36 fő) jelentkeztek gyermekek a plébánia által meghirdetett hittantáborba. Helyszínül a visegrádi Mogyoró-hegyen elhelyezkedő Madas László Erdészeti Erdei Tábor szolgált. A helyszín különösen alkalmas a teremtett világon keresztül Isten megismerésére. A hegy nagyobbik része erdős, míg a mezei virágos mezők kiválóan alkalmasak voltak szabadidős tevékenységekre, lelki elmélyülésre, csoportos tevékenységek lebonyolítására.

A programok mindegyikét meg tudtuk valósítani, bár a különösen nagy meleg és egy hatalmas vihar kihívásként jelent meg mindannyiónk számára.

A programok főbb vázát Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásának eseményére való készület fémjelezte. A „Mindszenty 80” év keretein belül természetesen Mindszenty József bíboros személye és az Egyházért való lankadatlan szeretetből fakadó cselekedetei szolgáltak például. A szervezők szívügye, hogy a boldoggá avatásra megfelelő módon készítsük fel a gyerekeket, akik értsék meg és érezzék meg a cselekvő szeretet fontosságát Magdi személyén keresztül, melyet maradéktalanul sikerült megvalósítanunk.

Minden reggelt az evangélium felolvasásával kezdtünk, s ahhoz magyarázatot is nyújtottunk. Este zárókörben új lelki célokat tűztek ki a gyerekek a következő napra és a figyelmüket Istenre irányító történetekkel zártuk a napot. Állandó programunk volt még minden nap, hogy a gyerekek 4 napon keresztül készültek egy szent vagy boldog életének megjelenítésére színdarab formájában, melyet a negyedik napon be is mutattak: Szent Rita, Árpád-házi Szent Margit, Páduai Szent Antal, Boldog Sándor István

Minden napnak más, nagyon izgalmas és változatos témája, és ahhoz kapcsolódó programja volt. Ízelítőül:

– Ki a csoda Bódi Magdi? Történetek Magdi életéből és plakátkészítés. Megjelennek az erények, mint célok, amelyekben fejlődni szeretnék: öröm, kreativitás, hűség, önkéntesség, természet szeretete

– Mese a világ legszebb napraforgójáról: mi vagyunk a napraforgók. Fordítsuk tekintetünket Isten felé, ahogyan Magdi is. Zarándoktúra Visegrádra vezetett elmélkedéssel.

– Kincskereső bátorságpróba. „Itt a szívem!” – közös énekes dicsőítés. Kézműves program: a Veszprémi Érsekség utazó kavicsainak készítése Bódi Magdi boldoggá avatására való készület.

– Mezei virágok gyűjtése: oltárcsokrok készítése, gyógynövény-ismereti foglalkozások. Süssünk süteményt gyógynövények felhasználásával kreatívan, mint Magdi! Színdarabok előadása

– Utazás Esztergomba: Imádság Mindszenty Józsefért az Esztergomi Bazilikában. A Veszprémi Érsekség utazó kavicsainak elhelyezése a bazilika körül. (A kavicsok nagy részét már el is vitték!)

Hálásak vagyunk, hogy az Érsekség által nyújtott támogatás segítségével idén is meg tudtuk valósítani táborunkat.

A szervezők

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás