Veni Sancte a Padányi Katolikus Iskolában

A Padányi Katolikus Iskola Veni Sancte tanévnyitó szentmiséjét Udvardy György érsek atya mutatta be, Dékány Árpád Sixtus EKIF vezető atyával és Darnai János lelki igazgatóval együtt. A szentmise végén Érsek atya megköszönte Szabó László leköszönő intézmény igazgató több éves szolgálatát, kiemelve, hogy az elmúlt évek alatt a változó oktatást szabályozó körülmények között bölcs, éleslátó és higgadt magatartásával jól irányította az iskola kormányát. Ugyanakkor köszöntötte Gaál Richard Zoltánt, az intézmény új igazgatót, megköszönte, hogy vállalta a vezetést, és kérte az iskola pedagógusait, a szülőket és diákokat, hogy mint egy család, szeretettel legyenek egymás iránt, és támogassák egymást az egységre törekedve.

Érsek atya a prédikációban több értékes gondolatot osztott meg a jelen lévő pedagógusokkal, szülőkkel és diákokkal. Kiemelte, hogy úgy tekintünk Jézusra, mint a tanító Krisztusra. Ő tanít, mert ismeri és szereti az Atyát, Ő az Atya küldötte. Jézus a Szentlélekkel eltelt, és Isten bölcsességét hirdette. A tudás ebben segíti minket, hogyan tudjuk Isten bölcsességét megtanulni. És ebben segítenek az iskolában a pedagógusok.

Mit jelent a bölcsesség? Hinni az igazságban. Hisz a virtuális világ, ami körülvesz bennünket, pontosan ezt kezdi ki, hogy mindaz, amit látunk és olvasunk, nem biztos, hogy igaz, nem biztos, hogy helyénvaló, és akkor honnan tudjuk, hogy mihez igazodjunk? Jézus tanítása igaz. Jézus tanítása elvezet bennünket ahhoz a látáshoz, hogy helyesen tudjuk látni önmagunkat és a társainkat. Az a meggyőződés vezet bennünket, hogy a tanítás, amely igaz, életre és boldogságra vezet minket. Mindannyian szeretnénk boldogok lenni, és hisszük, hogy Jézus tanítása igaz és boldogságra vezet minket.

Érsek atya felhívta a figyelmet a közelgő 2025. Szentévre és Bódi Mária Magdolna boldoggá avatására, melyek az előttünk álló év kiemelt lelki események lesznek, és amelyek felhívják a figyelmünket arra, hogy legyünk mi is szentek, törekedjünk az életszentségre.

Fotók: Vásárhelyi Dániel

Galéria

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás