VELED! – Ministránsok nemzetközi zarándoklata Rómába Szent Péterhez

Éjjel 2 órakor 6 kísérővel indult neki a Veszprémi Főegyházmegye 60 ministránsa a közös római zarándoklatnak, hogy találkozzanak egymással, a Szentatyával és közben felfedezzenek valamit Róma hitéből. A mai nap az utazással telik esti érkezéssel az „örök városba”, Orvieto városában történő megállóval, ahol a román kori dómot tekintik meg.

Ferenc pápa kedden, 18 órakor fogadja a Nemzetközi Ministránszarándoklatra érkezett csoportokat, szerdán pedig a falakon kívüli Szent Pál-bazilikában magyar nyelvű szentmisén vesznek majd részt a többi egyházmegye zarándokaival együtt. A lelki élmények mellett lesz lehetőségük a fiúknak Róma városával, a Vatikánnal és a többi római bazilikával is megismerkedni.

A zarándoklat mottója – Veled! – „Isten személyes megszólítása mindannyiunkhoz. Ez a zarándoklat azt hivatott segíteni, hogy a ministránsok érezzék, az Úr mindannyiuk számára valami nagyszerűt tartogat. Ők Isten tervének részei. Ezek a fiatalok az egyház jövőjének kulcsa” – mondja Jean-Claude Hollerich bíboros (Luxemburg), a CIM (Coetus Internationalis Ministrantium), a Ministránsok Nemzetközi Szövetségének elnöke.

„Még ha különböző nyelveket beszélünk és különböző kulturális háttérrel rendelkezünk is – az örömhír mindig ugyanaz, és a ministráns szolgálat egyesíti a fiatalokat a világ minden részéről. A ministránsoknak nem kell tudniuk kommunikálni ahhoz, hogy együtt dolgozzanak a liturgiában. A szolgálat a saját plébánián túl is megértés és tanúságtétel” – hangsúlyozza Hollerich bíboros.

Kísérjük imádságunkkal a ministránsokat, hogy ez a zarándokút is hozzájáruljon Krisztussal való barátságuk elmélyüléséhez.

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás