Segítség a bajban

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ismét bebizonyította, hogy a szükség órájában a segítség nem marad el.

A főegyházmegye területén található településen, tűzeset következtében egy család szinte minden ruhaneműjét és ingóságát elveszítette a lakhatásra használt ingatlanban. A tragikus esemény után a Karitász gyorsan közbelépett, és néhány napon belül jelentős támogatást nyújtott a családnak, köztük másfél éves kislányuknak is.

A Karitász ruhákat, többfunkciós babakocsit, játékokat, ágyneműt és gyerekágyat juttatott el a családnak, hogy enyhítse a nehéz helyzetet. A tárgyi segítségen túl azonban talán még fontosabb a lelki támogatás, amit a Karitász közvetít: a család érezheti, hogy nincsenek egyedül ebben a krízisben, és van, akire támaszkodhatnak.

Ez az összefogás és gyors reagálás jól példázza, hogy egy megoldhatatlannak tűnő nehéz helyzetet nem kell egyedül megoldani – a közösség ereje és a Karitász szeretetteljes támogatása ebben is iránymutató.

Hálás köszönet az összefogásért:

Szent Márton Karitász Csoport – Bakonyjákó

Kalkuttai Teréz Anya Karitász Csoport – Nádasdladány

Szent Őrzőangyalok Karitász Csoport – Sümegcsehi

Szent Anna Karitász Csoport – Tekenye

Nepomuki Szent János Karitász Csoport – Várpalota

Szent László Plébánia Karitász Csoport – Veszprém

Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport – Zirc

Fürge Róka Lábak Családi Bölcsőde – Veszprém.

Galéria

További hírek

2024.10.11.

72 óra kompromisszumok nélkül

A veszprémi Padányi Katolikus Iskolában tartották meg a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű, középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló, önkéntes akció országos megnyitóját.

Megszakítás