Nyári napközis Hittantábor – Ajka, Jézus Szíve Plébánia

Az egyházmegye fontosnak tartja, hogy fiataljaink a nyári időben is értékesen, hasznosan töltsék idejüket, új barátokra tegyenek szert és hitéletükben is gazdagodjanak. Ezért egy belső pályázatnak köszönhetően tudott megvalósulni a badacsonytomaji tábor is.

Ferenc pápa 2024-et az imádság évének hirdette meg. Ehhez kapcsolódva szervezték meg Ajkarendeken, a plébánián az ajkai Jézus Szíve Plébániához tartozó iskolák hittanosaiból napközis táborukat 2024. július 8. és 12. között. A tábor folyamán a 15 diákból álló csoport az imádság témakörét járta körül, Ferenc pápa gondolatai, katekézisei kísérték végig a hetüket.

Az első napon a tábornyitó szentmise után megismerkedtek egymással, alkotó gyermekbiblia foglalkozáson vettek részt a gyermekek, táborzászlót készítettek, majd templom-túrát szerveztek.

A második napon a közösségre fektették a hangsúlyt, és megtanulták az Egység imáját. Ezután együtt alkottak a „Nézzétek az ég madarait!” foglalkozás keretében. Megismerték Ferenc pápa 5 ujj imáját, melyet el is készítettek. Ez a nap bingóval zárult.

A harmadik napon Bakonybélbe, a Szent Mauríciusz Monostorba zarándokoltak el, ahol egy játékos vezetés keretében megismerték a templomot, végigjárták a Teremtésvédelmi Tanösvényt, a déli imaórán a szerzetesekkel együtt énekelték a zsolozsmát. Megnézték a „Királyok, szentek, monostorok” kiállítást, felmentek a gyógynövényes szárítópadlásra is, majd fagyizással hűtötték magukat a kánikulában.

A negyedik nap ismét Ajkarendeken volt a helyszín, ahol a csapatok versenye után egyházmegyéjük szent és imádságos életű fiataljával, Bódi Mária Magdolna életével ismerkedtek meg, és játékos feladatok keretében számot is adtak a frissen szerzett tudásukról a gyerekek. A délután társasjátékozással és kézműves foglalkozással telt.

Táboruk ötödik napján elmélyítették tudásukat Bódi Mária Magdolnáról, majd Kett padlóképes foglalkozás keretében megkeresték helyüket a világban, az imádság által az Istenhez vezető úton. Táboruk zárásaképpen hálát adtak a templomban ezért a szép öt napért.

Az egy hét alatt sok ismerettel és élménnyel gazdagodhattak, és elmélyítették a gyerekekben az imádság fontosságát, jelentőségét. Köszönetet mondtak a támogatásért a Veszprémi Érsekségnek.

A beszámolót írta: Balázs Márta, a tábor szervezője

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás