Noé bárkája hittantábor Csopakon

Kristály Katalin táborvezető beszámolójából kiderült, a csopaki napközis hittantábor a helyi Szent Imre házban zajlott, 33 gyermek és két felnőtt részvételével. A keresztény értékeken alapuló családias hangulatú tábor idén is főként a természetvédelemmel, a természeti értékek megismerésével foglalkozott. A gyerekek megismerték Noé történetét, majd ők is bárkát építettek padlóképes módszerrel.

– Különös hangsúlyt fektettem arra, hogyan kerülhetünk közelebb a minket körülvevő természethez, általa a Teremtőhöz és benső világunkhoz. A gyerekek megismerték a körülöttünk lévő teremtett világot, állatokat, életmódjukat, élőhelyeit, gondozását, megóvását. Az ismerkedést követően ellátogattunk a Veszprémi Állatkertbe, és egy családi gazdaságba, Balatonfüreden hajókáztunk, hogy tudjuk milyen lehetett a bárkán lenni. Csütörtök különleges nap volt, a gyerekek ott aludhattak a táborban, és éjszakai szentségimádásban vehettek részt Dr. Fodor János atyával – tudtuk meg.

Pénteken a csapat betekintést nyert a régi időkbe a paloznaki Tájháznál, kipróbálhatták a fazekas mesterséget, és miként Noé, ők is hálát adtunk az ezeréves templomban. A helyi nénik palacsintával lepték meg őket, s ezen felbúzdulva a kicsik és nagyok elkészítették a bárkát gyümölcsökből is.

A tábor mottója Ferenc pápa szavai voltak: „A folyók nem saját vizükből táplálkoznak, a fák nem saját gyümölcsüket eszik, a nap nem magának süt és a virágok nem maguknak illatoznak. A másokért való élet a természet törvénye. Arra születtünk, hogy segítsük a másikat, nem számít mennyire nehéz is az. Az élet akkor jó, ha boldogan éljük, de sokkal jobb, ha mások miattad lesznek boldogok.”

A gyerekek élményekkel telve, hálatelt szívvel mentek haza. A szervezők ezúton is köszönik az érsekség támogatását.

Galéria

További hírek

2024.10.06.

Felújítják a főszékesegyház harangjait

Kiemelése és felújítása előtt utoljára szólalt meg az ország legidősebb harangja, az “Öreg Mihályként” emlegetett hangszer a Szent Mihály Főszékesegyházban. Dr. Kulcsár Dávid atya a Szent Mihály-napi Búcsún tartott harangbúcsúztatót.

2024.10.06.

Böjti és imanap a világ békéjéért

Ferenc pápa október 7-re, jövő hét hétfőjére, a Hamász és Izrael közötti háború kitörésének első évfordulójára böjti és imanapot hirdetett az egész világ békéjéért.

Megszakítás