Napközis hittantábor Pápán

Napközis tábor a pápai Szent Anna-plébánia hittanos gyermekeivel

A lébánia 20 éve szervez a szünidő első hetében tábort hittanosai részére. Az idei tábor témája az imádság volt, helyszínül pedig a Szent József-kápolna szolgált. A szervezők a Veszprémi Főegyházmegye belső pályázatának támogatásával tudták megvalósítani a programot, elsősorban az étkezés költségeit fedezték belőle.

A tábori reggeleket imádsággal kezdték, majd rövid tanítások szerepeltek az imádság témakörében, melyeket játékos feladatokkal tettek színesebbé a gyerekek számára. Minden nap alkottak is a résztvevők: kavicsfestés, gumikarkötő készítése, Ferenc pápa 5 ujj imájához tabló készítése feladatokat kaptak és végeztek el nagy örömmel és lelkesedéssel. Két hittanos gyerkőc szüleit bevonva szerepelt a tábor programjában néptánc- és hagyományőrző sportfoglalkozás is.

A helyszín nagyszerű természeti adottságait kihasználva sok időt töltöttek a kápolna tágas, biztonságos udvarán, ahol csocsó, pinpong, foci, bújócska játékra is lehetősége nyílott a gyerekeknek.

A hét során a táborozók csapatokban dolgoztak, pontokat gyűjtöttek. Ezeket az utolsó napon összesítették és apró ajándékokkal jutalmazták őket. A tábort hálaadó szentmisével zárták.

További hírek

2024.09.05.

Felhők fölé a Karitász segítségével

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász egy felajánlásnak köszönhetően „bakancslistás” élményhez tudott juttatni egy végtelenül szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalt.

Megszakítás