Megszépült a patinás épület

Megújult a Davidikum Kollégium épülete a nyáron, az újonnan átadott szobákat Dr. Udvardy György érsek atya áldotta meg.

Érsek atya köszöntő beszédében örömét fejezte ki, hogy egyre több egyházi fenntartásban működő oktatási intézmény tud megújulni. Különösen fontos ez egy kollégium esetében, hiszen nagyon fontos, hogy a diákok otthonaikból ide költözve komfortos, kényelmes, biztonságos környezetbe tudjanak tanulni, pihenni. A főpásztor köszönetet mondott a szülőknek és a beköltöző diákoknak a bizalmukért, hogy a Davidikumot választották, ahol biztos tudást, értékeket és törődést kapnak.

Dobosné Burján Adrienn igazgatóasszony elmondta, a nyár folyamán újraszigetelték az éttermi szárnyat, s amint hazaköltöztek a diákok, azonnal nekikezdtek a szobák megszépítésének is.

– A patinás, közel 200 éves épület első emeletén újult meg a fiúk szintje. Ezt közel ötven diák lakja. Kifestettük a szobákat, ahogy az ajtókat, ablakkereteket is. Felcsiszoltattuk a parkettát és teljesen új bútorzattal gazdagodtak a szobák. Ugyancsak megszépültek a folyosók és a fürdők, mosdók is – összegzett.

Az igazgatóasszony hozzátette, közel 30 millió forintba került a megújítás. Nagy örömmel és szeretettel várták vissza a fiatalokat. A mintegy 95 fő kilenc középiskolából érkezett.

A hivatalos átadón a megújított részleget, a szobákat megáldotta Dr.Udvardy György érsek atya.

Darnai János, az intézmény lelki igazgatója úgy fogalmazott, a Davidikumban arra törekednek, hogy segítsék a diákokat a szellemi töltekezésben, a hitük erősítésében. Megjegyezte, szerencsések vagyunk itt az egyházmegyében, hiszen érsekünk különösen fontosnak tartja a gyermekek képzését a hitoktatáson keresztül és ily módon az intézményi kereteken belül felkarolja, támogatja, segíti az oktatást.

Galéria

További hírek

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás