Közös hétvége a Davidikumban

Az őszi hétvége a Davidikumban, október 5-6-án, különleges élményt nyújtott a résztvevők számára. A közösségépítés és a közös kirándulás lehetőséget adott arra, hogy a diákok mélyebben megismerjék egymást, miközben megtapasztalták az együtt töltött idő és az egymás iránti figyelem jelentőségét.

Az esemény pénteken Darnai János atya vezetésével kezdődött, amikor a Davidisták egy közösségépítő foglalkozáson vettek részt. A játékos feladatok nemcsak szórakoztatóak voltak, hanem lehetőséget biztosítottak arra, hogy a diákok megismerjék a közösségben rejlő erőt és összetartást. Az egymásra figyelés, az együttműködés és a közös munka során egy kapcsolódási modell született meg, amely szimbolizálta, hogy a valódi összetartozás az odafigyelésen és a közös élményeken alapszik.

A foglalkozás végére a diákok nem csupán egy csapatot alkottak, hanem egy szoros közösséggé formálódtak, amelyben mindenki megtapasztalhatta, hogy mennyire fontos odafigyelni a másikra, és hogy a közös cél elérése során az egyéni erőfeszítések összeadódnak.

Szombaton a program Zalaegerszegre folytatódott, ahol a résztvevők meglátogatták a Mindszentyneumot, amely Mindszenty József bíboros, egykori veszprémi püspök életét és munkásságát mutatja be. Ez a látogatás nemcsak történelmi ismeretekkel gazdagította a diákokat, hanem egy olyan példát állított eléjük, amely az elkötelezettségről, a szeretetről és a kitartásról szól.

A kirándulás a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának pályázati támogatásával valósult meg. A diákok egy újabb emlékezetes élménnyel gazdagodtak, miközben a közösségük erősödött. Az ilyen alkalmak emlékeztetnek bennünket arra, hogy az együtt töltött idő, a közös élmények és az odafigyelés a legfontosabb építőkövei egy összetartó közösségnek.

Az esemény rávilágított arra, hogy az idő, amit egymásra szánunk, a legnagyobb ajándék, amely erősíti a közösségi kapcsolatokat és elmélyíti a szeretet kötelékét. A Davidikumban eltöltött hétvége minden résztvevő számára maradandó élményt nyújtott, és megerősítette a diákokban, hogy a közösségben rejlő erő az egymásra való figyelemből és szeretetből fakad.

Galéria

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás