Kezdődik a felkészülés Bódi Mária Magdolna boldoggá avatására

Bódi Mária Magdolna tisztasági fogadalmának napján, október 26-án Michael Wallace Banach memphisi címzetes érsek, Magyarország apostoli nunciusa mutat be szentmisét a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyházban.

Magdi nagyon szerette a gyerekeket és őt is a gyerekek. Rendkívül tisztelte a család intézményét, tudta, hogy Isten szent terve valósul meg a keresztény házasságban. Tisztában volt az anyaság szerepével, méltóságával is. Az 1941-es első péceli, szentignáci lelki gyakorlaton azonban felismerte, hogy Isten más útra hívja.  Két dolog ragadta meg a lelkét. Egyrészt szentnek lenni: Krisztus szeretetének sugárzása embertársai felé, másrészt a világi, apostoli élet.

Ezután a lelki gyakorlat után határozta el, hogy tisztasági magánfogadalmat tesz. Szerzetbe szeretett volna lépni, azonban ezt a szülei egyházjogilag rendezetlen házassága nem tette lehetővé. További nagy nehézséget okozott számára édesanyja betegeskedése, ami miatt a családi otthont nem hagyhatta el, ő volt az egyedüli lány, aki a háztartást vezetni tudta, édesanyját ápolni tudta.

Krisztus király ünnepén, 1941 október 26-án tette le tisztasági magánfogadalmát a balatonfűzfői Jézus Szíve-templom oltára előtt. Ekkorra húsz éves már elmúlt, tehát tisztában volt vele, hogy érvényes és visszavonhatatlan magánfogadalmat tett le és tudatos döntéssel állt ki Krisztus jegyessége mellett.

2024. október 26-án indítsuk el közösen a boldoggá avatásra való készületet Bódi Mária Magdolna tisztasági fogadalmának napján. Megismerve, megszeretve Őt!

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás