Ismét Kifutott a Szent Miklós Hajó Balatonfüredről – Mindszenty 80

Június 16-án vasárnap ismét kifutott a Szent Miklós hajó Balatonfüredről, és ez alkalommal különleges vendéget is köszönthettek a fedélzeten. Kovács Gergely okleveles posztulátor volt az érsekség vendége, aki egykori főpásztorunk Mindszenty József bíboros életének és munkásságának bemutatására érkezett.

Loószné Dömötör Enikő, az érsekség irodavezetője, köszöntötte a vendégeket és vezette a beszélgetést a posztulátorral. Kovács Gergely rendkívül személyes és meghitt módon mutatta be Mindszenty József életét és tevékenységét, különös tekintettel veszprémi püspöki éveire és Bódi Mária Magdolna boldoggá avatási eljárásának elindítására. Az előadás során számos érdekes történetet és kevésbé ismert részletet is megosztott, amelyeket a résztvevők nagy érdeklődéssel hallgattak.

A Balaton csodálatos látványa tette még emlékezetesebbé az utazást. A résztvevők nemcsak egy nagy jelentőségű személyiség életéről kaptak átfogó képet, hanem egy kellemes és inspiráló napot is eltölthettek a festői környezetben.

 

A Szent Miklós hajó következő útjai is hasonlóan izgalmas programokkal várják a látogatókat, így érdemes figyelemmel kísérni a közelgő eseményeket.

Hanghullám 4.

Képgaléria a lap alján.

 

Galéria

További hírek

2024.07.03.

Táborozás Csopakon

A Veszprém Vármegyei Közgyűlés és a Veszprém Vármegyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány a Veszprém Főegyházmegyei Karitásszal összefogva jótékony táborozást szervez pápai és Pápa környéki gyerekeknek Csopakon.

Megszakítás