Ima- és böjtnap a Veszprémi Főegyházmegyében

Ferenc pápa október 2-án szentmisét mutatott be a Vatikánban, a Szent Péter téren, a Püspöki Szinódus XVI. Rendes Közgyűlése második ülésszakának megnyitása alkalmából. Homíliája végén a Szentatya különleges felhívást tett: október 7-ét, hétfőt, ima- és böjtnapként hirdette meg a világ békéjéért, különösen a Hamász és Izrael közötti háború kitörésének első évfordulójára emlékezve.

A pápa homíliájában így szólt: „Szükség van rá, különösen történelmünk eme drámai órájában, amikor a háború szele és az erőszak tüze egész népeket és nemzeteket perzsel fel, hogy a Boldogságos Szűz Mária közbenjárásától a béke ajándékát kérjem.” Ferenc pápa külön megemlítette, hogy október 6-án, vasárnap, a Santa Maria Maggiore-bazilikában a szent rózsafüzért imádkozza a világ békéjéért, és erre buzdította a szinódus résztvevőit és a világ keresztényeit is.

A Szentatya felhívására válaszolva a Veszprémi Főegyházmegye is csatlakozott az ima- és böjtnaphoz.  Október 7-én a hívek közös rózsafüzér-imádsággal és szentségimádással imádkoztak a békéért a világ minden táján. A templomokban – Veszprémen keresztül Keszthelyen át, Búcsúszentlászlón vagy Sümegen, a szentmisék előtt rózsafüzért imádkoztak, és az eucharisztikus szentség előtt csendes imádságra gyűltek össze a hívek. Ez a nap lehetőséget kínált arra, hogy a közösségek világszerte egyesüljenek a békéért szóló közös fohászban és a böjt általi lelki megújulásban.

A Főegyházmegye hívei arra kaptak meghívást, hogy csatlakozzanak ehhez a nemes kezdeményezéshez, és minden templomban közös imádságokkal kérjék a Szűzanya közbenjárását a háborúban szenvedő emberekért és a világ békéjéért. Ez az ima- és böjtnap egy fontos pillanat az egyházi közösségek számára, hogy lelki erőforrásokkal és szolidaritással erősítsék meg hitüket és reménységüket a békés jövő iránt.

 

Galéria

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás