Hagyományt teremtenének – Karitász tábor Veszprémben

Első alkalommal szervezett a Veszprém Főegyházmegyei Karitász napközis tábort, ahol több mint húsz gyermek gazdagodott feledhetetlen élményekkel.

A Hetedhét Karitász tábor minden szempontból több volt, mint egy hagyományos nyári táborozás. Ghiczy László, a segítő szervezet igazgatója elmondta, több olyan nehéz sorsú gyermeket is vendégül láttak, akiknek a családja szinte kilátástalan anyagi helyzetben van, s egy ilyen lehetőséget nem tudnak megengedni maguknak. Akadtak olyanok is, akiknek a családja más anyagi kiadások miatt nem tudna táborozni, vagy nyaralni, s persze teljesen átlagos helyzetű családokból is érkeztek csemeték.

– Az volt a célunk, hogy élményteli héttel ajándékozzuk meg a gyerekeket, ugyanakkor a szociális érzékenyítés is az egyik szempontunk volt – kezdte Ghiczy László. – Jártunk a nagyvázsonyi várban, részt vehettünk egy igásló bemutatón, megnéztük a Zirci Apátság templomát, valamint a szomszédságában található Természettudományi Múzeumot is. Különleges élmény volt Mesterházy Zsolt látogatása, aki a kerekesszékes kosárlabda és csörgőlabda sportágakkal ismertette meg a résztvevőket. Ezt követően egy beszélgetésen vehettek részt a gyerekek, ahol a kerekesszékes fiatalembert faggathatták. Többen megállapították, hogy ez volt az egyik legérdekesebb program a hét során – összegzett az igazgató.

Ghiczy László kiemelte még, szeretnének hagyományt teremteni és ezt követően is minden évben megrendezni a Karitász nyári napközis táborát.

Az idei tábor megvalósulásáért köszönet mondunk támogatóinknak:

A.N.I. Divus Kft.
Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport – Zirc
Bakonyi Természettudományi Múzeum
BalatoniBob Szabadidőpark
Magyar Igásló Ökoturisztikai és Tájérték Központ
Mecsek Füszért Zrt.
Mesterházy Zsolt – Mozgássérültek Aktív Egyesülete
Nagyvázsony Község Önkormányzata – Kinizsi Vár
Nagyvázsonyi Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportja
Pannon Egyetem
Pannon Várszínház
Szaléziánum Könyv és Ajándékbolt
VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.
Veszprémi Érseki Főiskola
Veszprémi Érsekség
Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpont

 

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás