Főszékesegyházi kórusok találkoztak Zircen

Szeptember 14-én, szombaton a zirci bazilika adott otthont egy különleges hangversenynek, amely az Ars Sacra Fesztivál részeként valósult meg. A koncerten három főszékesegyházi kórus lépett fel, lenyűgöző zenei repertoárral. A fellépők között volt a Zirci Ciszterci Apátság, a Veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház és a Kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház kórusa.

A Zirci Ciszterci Apátság kórusa Kapitány Dénes apátsági zeneigazgató vezetésével adta elő többek között a „Veni Sancte Spiritus” című művet J. Revert feldolgozásában, valamint F. Couperin „Örvendezzünk, vígadozzunk!” című darabját.

A Veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház kórusa Dankos Attila vezetésével többek között Edwar Elgar „Ave Maria”-ját és Halmos László „Hogyha az Úr nem építi a házat” című művét szólaltatta meg.

A Kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház kórusa Zsebics Ilona vezetésével több klasszikus művet, köztük G. Aichinger „Regina coeli”-jét és L. Viadana „Jubilate iusti in Domino”-ját adta elő.

A koncert fénypontja a három kórus közös előadása volt, amely során G.F. Handel „Halleluja” című művét énekelték a jelenlévők örömére. A közös produkciót Dankos Attila vezényelte, míg orgonán Kapitány Dénes kísérte, így zárva le egy igazán megható és lélekemelő estét.

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

Megszakítás