Felújítás és bővítés a pápai Szent Anna Római Katolikus Óvodában

2024. szeptember 18-án képviselői bejárást tartottak a felújítás alatt is működő pápai Szent Anna Római Katolikus Óvodában. Az eseményen többek között Dr. Udvardy György veszprémi érsek,  Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkár, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, valamint Áldozó Tamás polgármester is részt vettek.

A Szent Anna Római Katolikus Óvoda a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmény. Az óvoda kétszintes, több mint 100 éves patinás épületben kapott otthont. Korábban iskola, majd óvoda működött itt. A katolikus egyházközség tagjaiból álló iskolabizottság kezdeményezésével és vezetésével indultak meg a tárgyalások az intézményalapítás érdekében. Az egyházi ingatlanok visszaigénylését követően nyithatta meg kapuit a katolikus óvoda 1991 augusztusában.

A felújítás két ütemben zajlik:

  • Az első ütem során felújították az óvoda udvarát és játszóterét. Az udvari játszótér új játékokat kapott, a közműveket felújították, valamint egy esővízgyűjtő tárolót építettek ki. Az óvoda belső terében új bútorokat vásároltak, többek között öltözőszekrényeket, asztalokat, székeket és új fejlesztő eszközöket a tornaszobába. Az intézmény emellett modern technikai eszközökkel is gazdagodott, például laptopokkal, nyomtatóval, projektorral és televíziókkal.
  • A második ütem keretében a Zimmermann utca 10. szám alatti B) épületet korszerűsítik. Megtörtént a fűtési rendszer modernizálása, új csoportszobák és gyermekmosdók kialakítása, valamint a titkársági szoba felújítása. Jelenleg folyamatban van a tornaszoba és kápolna felújítása, valamint a tetőszerkezet és a homlokzat javítása. Az óvoda bővítése érdekében egy új A) épület is épül, ahol új irodákat, konyhát, valamint személyi és ételszállító lifteket alakítanak ki. Ezek a fejlesztések biztosítják, hogy az egész épület akadálymentes legyen.

A projekt célja, hogy az óvodai munka minősége javuljon, és a gyermekek, valamint a pedagógusok számára egy biztonságosabb és komfortosabb környezetet teremtsenek. Az óvodában a kisgyermekek és pedagógusok is kulturáltabb és tágasabb életteret kapnak, amely hosszú távon hozzájárul a szakmai munka színvonalának növeléséhez.

Az összesen 800 millió forintos beruházásból 600 millió forintot a magyar kormány biztosít, míg a fennmaradó 200 millió forintot a Veszprémi Főegyházmegye saját forrásból fedezi. Az építkezés során több helyi kivitelező cég is közreműködik.

Az új terek és eszközök pedig lehetővé teszik a magas színvonalú oktatást és nevelést, amely az óvoda katolikus hagyományaihoz méltó környezetben valósulhat meg.

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

Megszakítás