Elindult a fél éves lelki felkészülés Bódi Mária Magdolna boldoggá avatására

Milyen eszközöket hívunk segítségül?

Főegyházmegyénk történetének fontos eseménye lesz 2025. április 26-a, amikor is Bódi Mária Magdolnát immáron a boldogok között tisztelhetjük majd. A mai napon, Magdi tisztasági fogadalmára emlékezve, a naptári nap szerint pontosan fél éves lelki készület indult útjára a Szentatya magyarországi nagykövetének ünnepi szentmiséjével.

A kiemelkedő eseményre a lelki felkészületet támogatva kommunikációs eszközöket is felhasznál az egyházmegye, amelybe akár interaktív megoldásokkal is igyekszik minél többeket bevonni, emellett látványos vizuális elemek kialakításával is hozzájárul az egységes, hatékony kommunikáció megvalósításához.

Egy kis szakmai kitekintés: 2024. őszén elkészült Bódi Mária Magdolna, mint a Főegyházmegye egy brandjének arculata. A látványvilágban megtalálhatok azok az utalások, amik a képi világot a Főegyházmegye „ernyőmárkához” kötik, ugyanakkor kifejező attribútumokat hordoznak magára Bódi Mária Magdolna személyére vonatkozóan. Mivel a fiatal lány életeseményeiből tudjuk, hogy szívesen járt biciklivel, és a szeretetét sokszor virágok ajándékozásában is kifejezte, ezek a motívumok egyértelműen helyett kaptak a logótípiában. A női alakot keretező ablak a kereszttel egyértelmű utalás a hitre, a kereszténységre, a templomra, ami szintén a Főegyházmegyéhez kapcsolja az alakot. Annál is inkább, mivel a Főegyházmegye arculatában (ld. a terülőmintában) is meghatározó elemként jelennek meg a veszprémi várnegyed templomablakai. A közös motívumok nemcsak Bódi Mária Magdolna központi logójában jelennek meg, hanem az arculat további elemein is (ld. terülőminta). A logó bordó-arany színe utal egyrészt a fiatal lány vértanúságára, másrészt 2025 áprilisától boldogként való tiszteletére. Bódi Mária Magdolna arculatának kidolgozásával a Veszprémi Főegyházmegye a SaltComm-ot bízta meg, akik két évvel ezelőtt elkészítették a Főegyházmegye központi arculatát is. Kommunikációs szempontból is fontos elem a digitális tartalomkialakítás. Jelen esetben is cél volt egy olyan felület – egy olyan honlap – kialakítása, ahol a fiatal vértanú életét, személyiségét, boldoggá avatásának folyamatát megismerhetik, emellett magához a boldoggá avatáshoz kapcsolódó előkészület híreit, eseményeit is megtalálják majd az érdeklődök. A felület egy információ összegző landing oldal, ami átfogó információt ad Bódi Mária Magdolnáról.

A honlap elérhetősége: bodimariamagdolna.hu

Nagy szeretettel várjuk az utazókavicsokról készült fotókat Facebook csoportunkba – #Bódi Mária Magdolna utazókavicsok- és külön öröm mindenki számára, ha pár gondolatot is írnak mellé.  Bódi Mária Magdolna utazókavicsok csoport itt elérhető.

További hírek

2024.10.26.

Bódi Mária Magdolna öröksége

Bódi Mária Magdolna öröksége címmel népszerűsítő tanulmánykötetet adott ki a Veszprémi Főegyházmegyei Könyvtár és Levéltár, amelynek bemutatóján hazánk apostoli nunciusa is részt vett.

Megszakítás