Egymillió gyermek imádkozta a rózsafüzért

A békéért imádkoztak a főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények tanulói. Az iskolák és óvodák  ezúttal is csatlakoztak ’Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért’ kezdeményezéshez. A világszintű akció 19 éve indult. Célja, hogy felébressze korunkban a hitet az ima erejében.

A Ranolder iskola 160 tanulója, 25 pedagógusa és a Premontrei Szakgimnázium diákjai imádkozták közösen a rózsafüzért. A gyerekektől nem idegen a szentolvasó, az intézményben rózsafüzér csoport is működik.

„A világnap a békéért is szól ez a rózsafüzér és szerintem nagyon fontos, hogy ezt együtt is cselekedjük, ne pedig csak egyedül” – nyilatkozta Szabó Mária Anna, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

Az imalánc kiinduló gondolata Szent Páter Piótól származik, akik azt mondta: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

Az akció Venezuelából indult 2005-ben.Az imaszándék átérzése érdekében installációt készített az iskola vezetése. A fegyverekkel és a repesszel szemléltették, hogy milyen veszélyes a háború és miért fontos a béke az emberiségnek.

Gyuk Balázs igazgató: „Az ima igazából a legmagasabb rendű kommunikáció, amit az ember folytathat, folytatjuk az imát az Istenünkkel. A gyerekek imája pedig annyira szívből szól, hogy biztosan meghallgatásra talál. Engedjétek hozzám a gyermekeket – mondta Jézus. Ezek a gyerekek a világ minden tájáról –Pakisztánból, Iránból, akár Belorussziából – most imádkoznak, imádkoznak azért, hogy béke legyen.”

Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért kezdeményezés célja, hogy felébressze korunkban a hitet az ima erejében. Október a rózsafüzér hónapja, 18-án van Szent Lukács evangélista ünnepe, ezen a napon szervezik meg minden évben az imaláncot.

Forrás: Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

tv videóriport: https://www.youtube.com/watch?v=TIK86fZ_yUk&pp=ygUMa2VzenRoZWx5IHR2

További fotók: Pápa, Taploca, Nemesvámos

Galéria

További hírek

2024.10.20.

Jézus műhelyében – barátságban Istennel

Bódi Mária Magdolna az eucharisztikus Jézussal kötött szoros barátságot. Az ő örökségéből merítve igyekszünk mi is a Jézussal való barátságban elmélyülni, növekedni, ebben segít minket Dr. Csernai Balázs atya.

Megszakítás