Egy felejthetetlen élmény a Zöldellő teremtésvédelmi gyerekvetélkedő nyerteseinek

A Zöldellő teremtésvédelmi gyerekvetélkedő nyertesei számára szervezett badacsonytomaji tábor képei önmagukért beszélnek. A természet magával ragadó szépsége éjjel-nappal elbűvölte a résztvevőket, függetlenül az időjárástól. A vízpart, a kilátók, a sátorozás és a számos szabadtéri játék öröme töltötte be a napokat a lelkes közösségben. Istennek legyen hála az élményekért!

A Zöldellő néven futó programot a Veszprémi Főegyházmegye és a Csalán Egyesület hirdette meg. Ez a vetélkedő a tanév végéig tartott, és negyedik osztályos általános iskolás tanulók számára biztosított lehetőséget, hogy közelebbről megismerjék a teremtett világ csodáit. Az izgalmas vetélkedőn 4 fős csapatokban nevezhettek a gyermekek, akik közül a legügyesebb hat csapat nyerte el a lehetőséget, hogy nyáron egy egyhetes, ingyenes táborozáson vegyen részt.

A tábor célja nemcsak a természet szépségeinek felfedezése volt, hanem a közösségi élmények és az együttműködés erősítése is. A gyermekek a tábor során számos új ismeretre tettek szert a környezetvédelemről és a fenntarthatóságról, miközben szoros barátságokat kötöttek.

A tábor helyszíne, Badacsonytomaj, ideális választás volt, hiszen a Balaton és a Badacsony hegy közelsége egyaránt lehetőséget biztosított a vízi és szárazföldi programokhoz. A kilátók meghódítása és a sátorozás izgalma minden résztvevő számára különleges élményt jelentett.

A Zöldellő teremtésvédelmi gyerekvetélkedő és az azt követő tábor kiváló példája annak, hogyan lehet a fiatal generációt közelebb hozni a természethez és a környezetvédelem fontosságához. Az ilyen kezdeményezések hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek már fiatalon megtanulják értékelni és óvni a környezetüket.

 

Galéria

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás