Búcsút ünnepeltek a Regina Mundi Plébániatemplomban

Hosszú út vezetett el a mai ünnepig, amiben hálát adhatunk mindazoknak, akik lehetővé tették a templom tetőszerkezetének megújítását, valamint az orgona teljeskörű felújítását. – mondta el Dr. Csernai Balász plébános atya köszöntőjében. Hálás szívvel mondott köszönetet érsek atyának, az érsekségnek a támogatásért, valamint mindazoknak az anyagi hozzájárulásáért, az imádságokért, a felajánlásokért, amik ezt a mai ünnepet lehetővé tették.

A búcsúi szentmise kezdetén Dr. Udvardy György érsek atya megáldotta a jelenlévőket, majd a templom előtt a megújult tetőt, végezetül az orgonát hintette meg szentelt vízzel.

Homíliájában Udvardy György érsek Máriát, a Boldogságos Szűzanyát állította a hívek elé, mint az Istenbe vetett hit és bizalom példaképét. Kiemelte, hogy Mária hitt abban, hogy Isten beteljesíti az ígéretét, ezért példa számunkra a hit és az engedelmesség terén. Mária egy volt Jézussal életének minden szakaszában, és ennek révén őt tiszteljük Istenszülőként, aki segíthet bennünket. A főpásztor hangsúlyozta, hogy Mária neve bizalmat és irgalmat ébreszt, és az ő példáját követve az egyház tagjai is új emberré válhatnak, befogadva Isten igéjét.

A szentmisét követően az ünnepség a Szent II. János Pál sportcsarnokban folytatódott, ahol közösségi programokkal és szeretetvendégséggel vártak mindenkit. A délutánt a Szent Margit Római Katolikus Óvoda nagycsoportosai nyitották meg, akik keresztény dalokból és imádságokból összeállított csokorral készültek, majd Varga László avatta be a jelenlévőket az orgona felújításának részleteibe. Végül tanúságtételek hangoztak el Marton Márta, Pászner Gellért, Kovács Rita és Balázs, Szűcs Tamás valamint Tímár Veronika osztotta meg gondolatait hitéről.

A délután hátralévő részében kegyelmekben és találkozásokban gazdag időt töltöttek el a jelenlevők.

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

Megszakítás