Böjti és imanap a világ békéjéért

Október 2-án a Szentatya szentmisét mutatott be a Szent Péter téren a Püspöki Szinódus XVI. Rendes Közgyűlése második ülésszakának megnyitása alkalmából.

Homíliája végén Ferenc pápa október 7-re, jövő hét hétfőjére, a Hamász és Izrael közötti háború kitörésének első évfordulójára böjti és imanapot hirdetett az egész világ békéjéért.

A Szentatya felhívása homíliája végén hangzott el:

„Fivéreim és nővéreim, a világ felé fordított tekintettel folytassuk ezt az egyházi utat, mert a keresztény közösség mindig az emberiség szolgálatában áll, hogy mindenkinek hirdesse az evangélium örömét.

Szükség van rá, különösen történelmünk eme drámai órájában, amikor a háború szele és az erőszak tüze egész népeket és nemzeteket perzsel fel, hogy a Boldogságos Szűz Mária közbenjárásától a béke ajándékát kérjem, vasárnap [október 6-án] a Santa Maria Maggiore-bazilikába megyek, ahol a szent rózsafüzért fogom imádkozni, és könyörgő fohásszal fordulok a Szűzanyához. Kérlek benneteket, a szinódus tagjait, hogy ha lehetséges, csatlakozzatok hozzám ebből az alkalomból.

Arra kérek mindenkit, hogy a rá következő napon, október 7-én, ima- és böjti napot tartson a világ békéjéért.

A Szentatya felhívásához csatlakozva október 7-én, hétfőn, a böjti és imanapon böjtöt tartunk, illetve Főegyházmegyénk templomaiban közös rózsafüzér-imádság, szentségimádás, imaórák alkalmával imádkozunk majd a világ békéjéért.

További hírek

2024.10.06.

Felújítják a főszékesegyház harangjait

Kiemelése és felújítása előtt utoljára szólalt meg az ország legidősebb harangja, az “Öreg Mihályként” emlegetett hangszer a Szent Mihály Főszékesegyházban. Dr. Kulcsár Dávid atya a Szent Mihály-napi Búcsún tartott harangbúcsúztatót.

Megszakítás