Böjte Csaba ferences szerzetes Keszthelyen

A Balatoni Csillagösvény Missziós Körút 2024-ben 12. alkalommal indult Böjte Csaba ferences atya vezetésével és a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar ének-zenei szolgálatával. Az egyhetes zarándoklat egyik állomása Keszthely volt, ahol a strandolás után a Karmelita Bazilikában szentmisét tartottak.

Mezei András plébános üdvözölte Böjte Csabát a zsúfolásig telt templomban, aki a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe előtt érkezett a városba. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke a Boldogasszony Iskolanővérek vezette gyermekkar kíséretében jött, hogy hittel és szeretettel töltsék meg a Balatont. Böjte Csaba felidézte a misszió kezdeteit, amikor az énekkarnak építettek fészket az imádság és éneklés erejével.

Az idei körút mottója Assisi Szent Ferenc küldetése volt. Böjte Csaba prédikációjában a közösség erejéről és fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy a közösség hatással van jellemünkre, szokásainkra és hitünkre. Az egyház közössége egy hit, egy reménység, egy Úr és egy Lélek által összekapcsolt emberek közössége. Böjte atya kiemelte, hogy a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút  is a közösség erejének bizonyítéka, ahol segítő kezet nyújtanak egymásnak.

Csengei Ágota, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány önkéntese, elmondta, hogy Böjte Csaba “Jót tenni jó!” mottója inspirálta őt és sok más támogatót, akik az évek során segítették a missziót. A Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar tagjai számára ez az út különleges élményt jelent, sokuk számára a Balaton a nyár kezdetét jelenti.

Böjte Csaba és a gyermekkar ének-zenei szolgálatával tartott szentmiséken július 15-ig naponta találkoznak a katolikus hívekkel a Balaton körül, melynek záró alkalma Zircen lesz július 15-én.

Galéria

További hírek

2024.09.05.

Felhők fölé a Karitász segítségével

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász egy felajánlásnak köszönhetően „bakancslistás” élményhez tudott juttatni egy végtelenül szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalt.

Megszakítás