Bódi Mária Magdolna utazókavicsai: Hit és örömhír a világban

Bódi Mária Magdolna élete és vértanúsága arra tanít bennünket, hogy a hit és a szeretet egyszerű formában is messzire juthat. Az utazókavicsok ezt az üzenetet hordozzák. Az emberek magukkal viszik ezeket a köveket, elhelyezik különböző helyeken, majd mások rábukkannak, és továbbviszik. Így a kavicsok, szimbolikusan Bódi Mária Magdolna életének üzenetét is „utaztatják” szerte a világban.

Nemrég egy zarándok a követ Rodoszra vitte, mások pedig Innsbruckban, Münchenben, Ózdon, vagy épp Siófokon helyeztek el utazókavicsokat. Egy hívő Mátraverebélyen talált egyet, amelyet továbbvitt Jánosházára, míg mások Balatonalmádiban helyeztek el kavicsokat. Minden egyes ilyen „utaztatott” kavics magában hordozza Krisztus szeretetét és a hitet, amely Bódi Mária Magdolna életét is meghatározta.

Az utazókavicsok messzire jutnak, de a legfontosabb, hogy az emberek szívében is mély nyomot hagynak. Ahogyan Bódi Mária Magdolna is csendes, ámde erős hittel járta az életét, ezek a kövek is csendben, de mély üzenettel járnak körbe a világban. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy egy egyszerű kavicson keresztül továbbadja az örömhírt, a hitet és a szeretetet. Az utazókavicsokkal Bódi Mária Magdolna hite, áldozatvállalása és szeretete tovább él, szerte a világban.

 

Galéria

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás