Beszélgetés hitről, költészetről – Idősek Világnapja

A Veszprémi Főegyházmegyében az idén 4 napos programsorozattal ünnepelték meg a nagyszülők és idősek világnapját a Családpasztorációs Iroda szervezésében Balatonfüreden, Dr. Fodor János plébános, családreferens irányításával.

A Böjte Csaba által bemutatott szentmisét követő második alkalmon Dr. Korzenszky Richárd OSB em. perjel és Dr. Géczi János költő beszélgetését hallgathatták meg az érdeklődők, melyre Balatonfüreden a Református Általános Iskola dísztermében került sor 2024. július 26-án. A moderátor Gerstmár Ferenc volt.

A beszélgetés témájául a hit és a költészet szolgált, de több témát érintettek a meghívottak. Számos saját történet alapján a boldogsággal kapcsolatban is elmondták véleményüket.

Richárd atya kifejtette, számára nagyon megfogható volt, hogy Isten harmóniát teremtett a világban, és ebbe helyezte bele az embert. Kiemelte, hogy a béke az a nyugalom, ami a rendből-rendezettségből ered. Egy személyes történetet is elmesélt, ami egy kollégiumi ellenőrzéshez kapcsolódott. Az egyik gyermek szekrénye rendben volt, és a diák azt mondta, a rendet nem rakni kell, hanem tartani. Véleménye szerint a boldogság kiegyensúlyozottságot jelent, el kell fogadni a hiányosságokat is.

Géczi János elmondta, hogy kötelezettség a minták átadása. Rávilágított arra, hogy az európai kultúra a múltat darabjaiban tudja megtartani.

A megjelent hallgatóságnak érdekfeszítő, személyes élmény volt a beszélgetés.

Családpasztorációs Iroda

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás