Badacsonytomaji Hittantábor

Az egyházmegye fontosnak tartja, hogy fiataljaink a nyári időben is értékesen, hasznosan töltsék idejüket, új barátokra tegyenek szert és hitéletükben is gazdagodjanak. Az érsekség belső pályázatának köszönhetően tudott megvalósulni a badacsonytomaji tábor is.

Badacsonytomaji Szent Imre Plébánia közösségi háza idén is otthont adott a Bedy Imre atya és Aradiné Erika néni által szervezett katolikus hittantábornak, amelyen 50 fő vett részt. Molnár Barnabás, győri bencés diák számolt be nekünk a hittantáborban töltött időről, amiben gyakorlati idejét végezte.

Az egyhetes tábor első napján, hétfőn, a résztvevők 9 órától érkeztek, és 11 órakor már mindannyian jelen voltak a tábornyitó gitáros szentmisén. A Tatay S. Iskolában elfogyasztott ebéd után a szállás elfoglalása következett, majd a gyerekek kézműves foglalkozásokkal zárták a napot.

Kedden ügyességi játékok és, a forróságra való tekintettel, egy balatoni fürdőzés színesítette a programot. Este a résztvevők Imre atyával túráztak a Badacsonyi hegy oldalán található keresztúti stációk mentén, egészen a Szent István kápolnáig, ahol imádkoztak a betegekért.

Szerdán a kicsik és nagyok az alsópáhoki Bobo Fun Parkban próbára tették testi és lelki erejüket, míg csütörtökön, Szent Benedek napján, a balatonfüredi Krisztus Király templomba látogattak el. Itt lelkesen énekelték Szent Benedek himnuszát és megismerkedtek a templom történetével. A délutánt egy finom fagylaltozás zárta. Este egy csillagász tartott érdekes előadást bolygónkról.

Pénteken Mindszentkállára, az idősek otthonába látogatott a csapat, ahol műsorral kedveskedtek az ott lakóknak, akik ezt nagy tapssal köszönték meg. Ezt követően a gyerekek a Mindenszentek templomban énekeltek és imádkoztak családjaikért és a világ békéjéért.

A táborzáró szentmisét péntek este tartották, ahol a résztvevők zenéltek és énekeltek. A szülők és gyerekek számára kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílt. Szombaton a csomagolás és elköszönés ideje következett, ahol számos új ismeretség és barátság született.

Molnár Barnabás számára a közösségi szolgálat fontos tapasztalat volt, hiszen megtanulta, hogy felelősek vagyunk egymásért. Köszönetét fejezte ki a lehetőségért, hogy részt vehetett ezen a vidám, lelki értékekkel teli hittantáborban.

Galéria

További hírek

2024.09.16.

Szűz Mária szent neve búcsú Jásdon

Dr. Udvardy György mutatott be szentmisét Jásdon, felajánlva a plébánia közösségért, zarándok testvérekért, családtagjaikért és a szívekben hordozott szándékokért.

2024.09.14.

25 éves a hévízi Szentlélek-templom.

A templom felszentelésének 25. évfordulóján ünnepi szentmisét mutatott be Dr. Udvardy György veszprémi érsek Kiss László hévízi esperes-plébánossal, valamint a nagy számban jelenlévő paptestvéreivel.

Megszakítás