Badacsonyi táborozás

A Veszprémi Főegyházmegye belső pályázatának köszönhetően több oktatási intézményben is nagy sikerrel bonyolítottak le különböző nyári táborokat. A pápai Szent István Katolikus Általános Iskola felsős diákjai felejthetetlen napokat töltöttek a Badacsonynál.

A következő beszámolót kaptuk:

“Iskolánk 26 felső tagozatos diákja a nyári szünetet badacsonytomaji táborozással kezdhette. Az indulás reggelén fél nyolckor izgatottan gyülekezett a csapat a vasútállomás előtt.

Az érkezést követően megtörtént a szobabeosztás, megbeszéltük a tábor szabályait. Csapatokat alkottunk, akik feladatokat is kaptak. Egyrészt egy kis műsorszámmal kellett készülniük a búcsúestre, másrészt a reggeli és a vacsora alatt egy-egy csapat segített a terítésben, elpakolásban, mosogatásban. A szülők nagyon sok élelmiszerrel járultak hozzá az étkezésekhez. Teát, ásványvizet folyamatosan biztosítottunk a gyerekeknek, bármikor megtölthették a kulacsaikat.

Érkezés után remek idő várt minket, így a badacsonytomaji iskola menzáján elfogyasztott ebéd után már mentünk is a strandra. A nem túl meleg víz sem vette el a kedvüket a fürdéstől. Előkerültek a vízipisztolyok és indult a vízicsata. A nap levezetéseként átsétáltunk Badacsonyba, megnéztük a mólóról a hajókat, majd kellemesen elfáradva értünk vissza a szállásra.

Másnap reggel sajnos rosszra fordult az idő, ezért közös játékot szerveztünk a gyerekeknek. Vicces, szórakoztató, közösségépítő játékokkal töltöttük az időt, illetve gyakorolhatták a készülő műsorszámukat. Délutánra szerencsére kisütött a nap és újra mehettünk a strandra. Mivel a víz hőmérséklete sajnos egy kicsit lehűlt, így több időt töltöttek a parton kártyázással, társasjátékokkal, labdázással. Vacsora előtt elsétáltunk a közeli játszótérre, ahol minden gyerek talált magának megfelelő játékot.

Szerdára kirándulást szerveztünk. Erre a napra minden gyerek hideg úticsomagot kapott. Újra vonatra szálltunk, és Balatonfüred felé vettük az irányt. A Jókai-házban kezdtük a napi programunkat. Rövid kis szabadidő, fagyizás után indultunk a hajóállomásra, ahonnan Tihanyba hajókáztunk. A tihanyi hajóállomásról kisvonat vitt fel bennünket a faluközpontba. Első utunk a Bencés Apátságba vezetett. A bevezető kisfilm megtekintése után megcsodáltuk a templomot, bejártuk az altemplomot, a kiállításokat, ahol egyháztörténeti, történelmi, hitéleti tudásuk is sokat gazdagodott. A jókedvű, hangos kisvonatozás után az apátságban egy kicsit elcsendesítette mindenki a gondolatait.

A kora délutánt tihanyi sétával töltöttük. A gyerekek fotózhatták a gyönyörű panorámát, végigjárták a Pisky-sétányt, megkóstolták a levendulafagyit és a kürtöskalácsot. A visszautunkon újra kisvonatoztunk, hajóztunk és vonatoztunk. Meg sem álltunk Badacsonyig, ahol már készült a meleg vacsora. A hatalmas hamburgerek, tortillák, melegszendvicsek az utolsó falatig elfogytak. A napot egy kellemes levezető sétával zártuk, mert gyalog mentünk vissza Badacsonytomajra.

A következő délelőttöt természetjárással töltöttük. Reggeli után elindult a csapat a Badacsonyra és megkerestük a Szent II. János Pál pápa emlékhelyet. A hegymászás után a délután a megérdemelt pihenésé volt, és újra a strandra mentünk. Este eljött a tábori „Ki mit tud?” ideje. A hét során izgatottan készültek az előadásaikkal. Próbáltak, gyakoroltak, terveztek és újraterveztek, majd este előadhatták a műsorszámokat. Nagyon jól szórakoztak egymás előadásain, zengett a terem a nevetéstől.

A sok kaland itt még nem ért véget. A hazaútra is tartogattunk élményeket a gyerekeknek. A szállásunk kitakarítása, összepakolás után Keszthelyre utaztunk. A vasútállomásról elsétáltunk a belvárosba, ahol a finom és bőséges ebéd elfogyasztása után a Festetics-kastélyban egy idegenvezetéssel egybekötött kastélylátogatáson vettünk részt. A tábor utolsó programja a kastélykert és a vasútmodell-kiállítás megtekintése volt. A zakatoló kisvonatok, a fantasztikus „mesebirodalom” remek zárása volt az egész heti programkavalkádnak.

Nagyon jól sikerült a táborunk! A gyerekek új barátokat és rengeteg élményt szereztek. A tábor az elnyert pályázati összeg felhasználásával valósulhatott meg. Köszönjük a fenntartó támogatását!”

További hírek

2024.10.16.

Október, imádság, a rózsafüzér iskolája

Egyházunk közössége hosszú századok óta imádkozza ezt az egyszerű, mégis kimeríthetetlenül mély, Krisztus szemlélésére irányuló imádságot, Mária áldott füzérét, „mely Istenhez láncol minket”.

Megszakítás