Aszófői Egyházközség Családi Nap

Június 23-án 11 órakor kezdődött az Aszófői Egyházközség Családi Napja az aszófői Szent László-templomban védőszentünk ünnepéhez kapcsolódóan. Aszófő plébániához öt település tartozik: Balatonszőlős, Aszófő, Örvényes, Balatonudvari, Fövenyes. Mindegyik településről nagy számban érkeztek a hívők. 1993 óta ismét a Tihanyi Bencés Apátság látja el a lelkipásztori szolgálatot ezen a plébánián.
11 órakor Dr. Gálffy László történész tartott előadást Szent László királyról. A 11.30-kor kezdődött ünnepélyes szentmisét Fazakas Márton csornai premontrei apát úr vezette Mihályi Jeromos perjellel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárójával, Gergely Gellért aszófői plébánossal és Barkó Ágoston aszófői segédlelkésszel. Az ének-zenei szolgálatot a templom kórusa látta el Kicsák Tamás és Farkas Géza vezetésével. Orgonán játszott: Mali Katalin. Köszönjük a csodálatos ének-zenei élményt!
A szentmise után a Szent Benedek Zarándokház udvarán szeretetvendégségre gyűltünk össze. A jó hangulatról a móri és pusztavámi sváb fiatalok zenekara (Die Moorer Stadtmusikanten), valamint a Nők a Balatonért Egyesület gondoskodott.
Köszönet sokaknak az áldozatos munkáért!
Szervezés: Kicsák Tamás
Főzés: Csima Péter és Csimáné Kovács Adrienn, Szabó László, Szabóné Mészáros Katalin, Mészáros Zsuzsanna.
Plébániai egyenpóló: Mészáros Jánosné.
Borok: Huszár Zoltán örvényesi polgármester, Fodor Borbirtok, Lázár Pince, Ódor Családi Pince (Noé Balaton), Resze Tibor.
Bencésdiák-segítők: Káldy Pál, Lunczer Dávid, Molnár Mátyás Benedek.
Köszönet mindazoknak, akik süteményeket hoztak!
Köszönjük, hogy ilyen nagy számban jöttek el minden településről az I. Aszófői Egyházközségi Családi Napra!

(forrás-szöveg: Tihanyi Bencés Apátság Facebook oldala)

 

Galéria

További hírek

2024.07.02.

Isten szeretetének eszközei lesztek

Szent Péter és Pál ünnepén, június 29-én előtalálkozón gyűlt össze a Veszprémi Érseki Főiskolán az a 61 ministránsfiú és szüleik, akik július végén részt vehetnek a Római Nemzetközi Ministránszarándoklaton.

Megszakítás