A Veszprémi Karitász újabb segélyszállítmánya Kárpátaljára

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ismét tanúbizonyságot tett elkötelezettségéről és segítőkészségéről, amikor 2024. szeptember 24-én egy teherautónyi adományt szállított Kárpátaljára.

Az Árpád-házi Szent Margit Plébánia által, valamint számos célzott felajánlásnak és támogatásnak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a nehéz helyzetben lévő, egészségügyi problémákkal küzdő embertársaink részesüljenek a segítségben.

A segélyszállítmány többféle szükséges eszközt tartalmazott, amelyek jelentősen megkönnyítik a rászorulók életét. Az adományok között gyógyászati segédeszközök, kerékpárok, valamint tartós élelmiszerek is helyet kaptak. Ezek az alapvető szükségletek kielégítésére szolgáló eszközök nélkülözhetetlenek azok számára, akik komoly nehézségekkel néznek szembe, különösen a jelenlegi helyzetben.

A Karitász évek óta nyújt folyamatos segítséget a Kárpátalján élő magyaroknak, ahol a helyi közösségek mindennapi küzdelmeit próbálja enyhíteni a különböző adományok és segítségnyújtás révén. Az adományok eljuttatása ebben az esetben is kiemelten fontos szerepet játszott, hiszen a szállítmányban olyan eszközök is helyet kaptak, amelyek az egészségügyi ellátásban, valamint a mindennapi közlekedésben és életvitelben is komoly segítséget nyújtanak.

A Karitász nemcsak a fizikai szükségletek enyhítésére törekszik, hanem reményt is szeretne adni azoknak, akik a legnehezebb időkben érzik magukat elhagyatottnak. Az adományokkal való segítségnyújtás mellett fontos szempont az emberi méltóság megőrzése és a közösségek megerősítése is, hiszen az összefogás ereje jelenthet kiutat a legnagyobb nehézségekből.

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ezzel az újabb kezdeményezéssel is megerősítette hitét abban, hogy a jótékonyság és a szeretet ereje képes átlépni minden határt, és reményt nyújtani azoknak, akik a leginkább rászorulnak.

Az adományozók és támogatók nagylelkűsége példaértékű, hiszen ennek köszönhetően sikerült olyan értékes és életmentő eszközöket és élelmiszereket eljuttatni Kárpátaljára, amelyek valódi segítséget jelentenek a mindennapokban. A Karitász további missziói során is számít mindazok segítségére, akik szeretnének hozzájárulni a nehéz helyzetben lévők megsegítéséhez.

További hírek

Megszakítás